Nazmi Kahraman

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı bazı mahallelerde park edilmiş kamyon ve benzeri araçlar, trafiği engelliyor. 

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinin bazı mahallerinde ve caddelerinde sık sık görmeye alışık olduğumuz manzaraların başında gelen düzensiz şekilde park edilmiş tır ve damperli kamyonlar görüntü kirliliğine neden oluyor. Cadde başlarında park halinde bulunan bu tır ve kamyonlar, görüş mesafesini daraltıyor ve trafik akışını zora sokuyor.

Diyarbakır’da yerinde dönüşüm kararı: Bina sakinleri memnun Diyarbakır’da yerinde dönüşüm kararı: Bina sakinleri memnun

CADDELERE PARK EDİLMİŞ KAMYONLAR 

Kamyon Haberi̇ Haber İçi̇

Kamyonların ve tırların şehir içlerine park etmelerinin yasak olmasına rağmen, buna uyulmuyor. 

Karayolları Trafik Yönetmeliği 124. Maddesinde kamyon, tır ve benzeri araçlarla ilgili şöyle deniliyor:

''Kamyonlar, şehir içlerindeki cadde ve sokaklarda park edemez. Bir trafik işareti ile izin verilmiş olması, duraklama ve arızalanma halleri dışında, yerleşim birimleri içindeki karayollarında, kamyon, çekici, otobüs veya bunların römorkları, lastik tekerlekli traktörler ile her türlü iş makinelerinin bulundurulmaları ve park edilmeleri yasaktır.

Bu yasağa rağmen, yerleşim birimleri içindeki karayollarında park edilmiş bu tür araçlar yetkililerce kaldırılır. Köy, kasaba gibi küçük yerleşim birimleri bu hükmün dışındadır.''

Yasak olmasına ve uyarılara rağmen kamyon, tır, otobüs gibi büyük araçların park etmesi, sürücülerin yanı sıra, görüntü kirliliği nedeniyle vatandaşların da tepkisine neden oluyor.

Vatandaşlar, ''trafik kurallarına göre, cadde ve sokaklarda park edilmış tır veya kamyon trafiği aksatıyorsa, durak içerisinde park halinde ise, yolu kapatmışsa, bir binanın giriş ve çıkışını kapatmışsa, bir araç garajının giriş- çıkışını kapatmışsa, bu kamyon çekici vasıtasıyla bulunduğu yerden çektirilir'' dedi.


 

Editör: Nazmi Kahraman