Amedspor'un Somaspor'u yenmesiyle şampiyonluğunu garantilemesi, kentte coşkuyla karşılandı.

Amedspor, deplasmanda Somaspor'u 1-0 mağlup edince, Diyarbakır'da taraftarlar sokağa döküldü. Amedspor bayraklarıyla kutlamalara katılan vatandaşlar, davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Araçlarıyla korna çalarak sevinci ortak olan vatandaşların coşkusu tüm kenti sardı. 

Diyarbakır Cezaevinde çok sayıda mahkum  zehirlendi Diyarbakır Cezaevinde çok sayıda mahkum zehirlendi

Şampiyon4

Diyarbakır'ın yanı sıra tüm bölgede sevinç yaratan şampiyonluk, çevre il ve ilçelerde de yer yer coşkulu bir şekilde kutlanıyor.

''BÖYLESİ COŞKUYA AĞLAMAMAK ELDE DEĞİL''

Şampiypn1

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ofis Semti'nde coşkulu kutlamaları görüntüleyen cegamedya yazarı Sıddık Algül, duygularını şöyle açıkladı:

Şampiyon2

''Amedspor Somaspor maçında deplasmanda 1-0 galip gelince Şehri Amed ayağa kalktı. Amedspor Bayrağını kapan sokağa çıktı. Şehir trafiği kitlendi. Adeta sevgi seli vardı. Coşku vardı. Tablo karşısında duygulanmamak elde değildi. 

Şamp

Ben de duygulandım. Boğazım düğümlendi. Gözlerim doldu. Sözün kısası ağladım. Böylesi coşkuya ağlamamak elde değil. Genç yaşlı.cocuk kadın her yaştan.her cinsten insanlar sevinç gösterisindeydi. İnsanlar acıyı. Hayat pahaliligini, geçim sıkıntısını unutmuştu. Coşku vardı sevinç vardı Amed şehrinde.''

Editör: EYYUP KAÇAR