Diyarbakır'da 20 yıl önce çalındı İstanbul'da ele geçti Diyarbakır'da 20 yıl önce çalındı İstanbul'da ele geçti

Türkiye Üniversite Sporları Federasyon'nca düzenlenen şenliğe, 20 farklı üniversiteden öğrenciler yörelerinin halk oyunları ile katılım sağlarken,Anadolu’nun tüm renklerini yansıtan yöresel kıyafetlerle katılan öğrenciler el ele vererek renkli görüntüler oluştu.

Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç, şenliğe Gazi, Kafkas, Balıkesir, Dicle,  Bitlis Eren,  Muş Alpaslan, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kütahya Dumlupınar, Milli Savunma, Karamanoğlu Mehmetbey  Eskişehir Orhangazi, Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Cumhuriyet  ve Yozgat Bozok, Yıldız Teknik, Ankara  ve Çukurova Üniversiteleri takımlarının yer aldığını söyledi.

Karakoç, sahnelenen her bir figürün ve sesin, öz kültürümüzün kodları olan kardeşlik, sevgi, saygı, birlik ve beraberliği yansıttığı da kaydetti.

Halk2.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Halkoyunları Teknik Kurulu Başkanı M. Zeki Baykal ise en büyük güçlerinin gençler olduğunu vurguladı.

Anadolu’nun tüm renklerini yansıtan yöresel kıyafetlerle katılan öğrenciler el ele vererek renkli görüntüler oluştururken, Halk Dansları Stilize Dalda- Yıldız Teknik Üniversitesi birinci, Eskişehir  Üniversitesi ikinci, Gazi Üniversitesi üçüncü oldu.

“Halk Dansları Artistik Dalda” Bitlis Eren Üniversitesi yarışmayı ilk sırada tamamladı. 

Editör: Özgür Ayaydın