33 MELEKLERİN DİLİ Mİ?

Araştırmacılar, bazı inanışlara göre, meleklerin insanlarla 33 sayısı aracılığıyla iletişim kurduğuna ve  33 sayısının anlamını çözmenin evrenin sırlarına daha yakından yaklaşmayı sağladığına inanıldığı belirtiliyor.

BİLGİ AĞACINDAKİ 33 SEMBOL

Efsanelere göre, Adem'in yasak meyveyi yediği bilgi ağacında 33 sembol bulunmaktadır. Bu semboller, insanın doğası, evrenin yapısı ve ilahi bilgi hakkında derin anlamlar taşımaktadır. 33 sayısı, bu ağacın merkezinde yer alan ve insan omurgasıyla özdeşleştirilen kutsal bir eksen olarak kabul edilir.

33 Sayısı Gökyüzünden Yeryüzüne Inen Kutsal Bir Şifre Mi2

MARDUK İLE BAĞLANTISI

Marduk'un, Babil mitolojisinde önemli bir tanrı olduğu belirtilen bazı kaynaklarda, ''Marduk'un şifresi 33 sayısıdır. Bu sayı, hem Marduk'un gücünü hem de evrendeki düzenini temsil eder'' deniliyor.

İNSAN VÜCUDU VE 33 SAYISI

Araştırmacılar, insan vücudunda 33 omur bulunduğunu ifade ederek, omurganın, vücudun merkezi ekseni ve beyinle vücut arasında köprü görevi gördüğü, bu nedenle,  insanın ilahi bir düzen içinde yaratıldığına dair bir işaret olarak yorumlandığını kaydetti.

33 Sayısı Gökyüzünden Yeryüzüne Inen Kutsal Bir Şifre Mi5

33 SAYISI VE DİNLER

İsa Mesih'in çarmıha gerildiği yaşın 33 olduğunun düşünüldüğü ve bu nedenle, 33 sayısının Hıristiyanlıkta kutsal bir sayı olarak kabul edildiğini ifade eden araştırmacılar, şöyle dedi:

''Masonlukta 33. derece, en yüksek mertebedir. Bu dereceye ulaşan kişilerin, gizli bilgilere ve derin bir anlayışa sahip olduklarına inanılır.

33 Sayısı Gökyüzünden Yeryüzüne Inen Kutsal Bir Şifre Mi3

33 sayısının bu kadar çok farklı alanda ve kültürde özel bir yere sahip olması, bu sayının arkasında gizemli bir anlam olduğuna dair düşünceleri güçlendirir. Ancak, 33 sayısının gerçek anlamı hala tam olarak çözülebilmiş değildir. Bu sayı, her birey için farklı anlamlar taşıyabilir ve kişisel bir yolculukta rehber niteliği görebilir.''

33 Sayısı Gökyüzünden Yeryüzüne Inen Kutsal Bir Şifre Mi4

Araştırmacılar, 33 sayısının, yüzyıllardır insanların ilgisini çeken ve merak uyandıran bir sayı olduğunu, bu sayının, evrenin sırrına, insanın doğasına ve ilahi bir düzenin varlığına dair ipuçları taşıdığına inanıldığını belirterek, ''33 sayısının gizemi, hala çözülmeyi bekleyen bir enigma olarak karşımızda durmaktadır'' dedi.


#33sayısı #gizem #dinler #masonluk #yaradılış #evren #semboller

Muhabir: Eyüp KAÇAR