AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine dayanarak Sivas ve çevre illerde ani sel ve sağanak yağış riskine karşı önemli uyarılarda bulundu. İlgili illerde yaşayanların dikkatli olması istendi.

Hisarcıklıoğlu: VANTB ile gurur duyuyoruz Hisarcıklıoğlu: VANTB ile gurur duyuyoruz

AFAD 6 İLE UYARIDA BULUNDU

AFAD, Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat ve Amasya Valiliklerine gönderdiği 'Meteorolojik Uyarı' ile ani sel, su baskını ve diğer olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Valiliklerden, olası riskler için tüm birimlerin teyakkuza geçirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması istendi.

SAĞANAK YAĞIŞ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, 25 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinden itibaren belirtilen illerde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat ve Amasya’nın doğusunda yağışların etkili olacağı belirtildi.

TEDBİRLER ARTTIRILDI

AFAD, yerel yönetimlere acil durum hazırlıklarını artırmaları yönünde çağrıda bulundu. Ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtına gibi durumlara karşı ekiplerin hazır tutulması gerektiği vurgulandı.

Editör: Ayşegül Yaşar