Sokak kedisi tarafından ısırılan bir kişi daha önce görülmemiş bir enfeksiyon kaptı. 

Birleşik Krallık'ta yaşayan  48 yaşındaki bir erkek, sokak kedisinin ısırığından daha önce bilinmeyen bir enfeksiyon kaptı. Hakemli bilimsel dergi Emerging Infectious Diseases'te yayımlanan makaleye göre, hastanın ellerindeki enfeksiyondan daha önce bilinmeyen bir bakteri sorumlu tutuldu.

Hastanın tek bir kedi tarafından ısırıldıktan 8 saat sonra her iki elinde ağrılı şişliklerle hastaneye başvurduğu belirtildi.  Burada doktorlar, yaraları temizleyip pansuman yaptı. Tedbir amaçlı tetanoz aşısı olan hasta, antibiyotik verilerek eve gönderildi.

-Herhangi bir bakteri türüyle doğrudan genetik eşleşmesi yok-

Ancak enfeksiyon kötüleşmeye devam ettiği için 24 saat sonra yeniden acil servise başvurdu.

Bu kez doktorlar, hastanın enfekte olmuş ölü dokusunu cerrahi işlemle aldı ve damardan antibiyotik verdi. Bu süreçte oral antibiyotik de kullanan hasta tedavinin ardından iyileşti.

Alınan ölü dokuları inceleyen doktorlar, zaman zaman insanları hasta eden ve iyi bilinen bir bakteri grubu olan Streptococcus'a benzeyen bakteriler buldu.

İleri incelemelerse bu bakterinin bilinen herhangi bir bakteri türüyle doğrudan genetik eşleşmesi olmadığını gösterdi.

Ekip daha sonra bakterinin tüm genomunu sıraladı ve hastanın tamamen yeni bir mikropla enfekte olduğu sonucuna vardı.

-Vaka önemli bir uyarı- 

Bu vakanın önemli bir uyarı niteliği taşıdığına dikkat çeken uzmanlar, buna göre kedi ısırıkları ve tırmalamaları özellikle deriyi deldiklerinde ciddiye alınmasını gerektiğini belirtiyorlar.

Uzmanlar, kedi ısırıklarının hemen su ve sabunla temizlenmesi gerektiği, en geç 24 saat içinde ciddi enfeksiyonlar ortaya çıkabileceğinden, yaralananların mümkün olan en kısa sürede doktora görünmesi uyarısında bulundu.
 

Editör: MERAL ÖZDEMİR