Amedspor’u bir üst lige çıkarmak için çalışacaklarını anlatan Teknik Direktör Ersun Yanal, lig boyunca takım olarak duruşlarıyla ilgili de bilgi verdi. Saha çizgilerini asla terketmeyeceklerini belirten Yanal, şöyle dedi:

“Bizim şöyle bir planımız var. Biz bu takımı üst lige çıkarmak için uğraşacağız. Zamanı, mekanı her şeyi doğru harcayıp bunu başaracağız. Ülkemizdeki kardeşliğin öyküsü burada yazılabilir. Futbolla bunu sağlayacağız. Yönetimiyle, taraftarıyla, medyasıyla, teknik ekibiyle bir araya gelemeyen başarılı olamaz. İletişim ve desteği doğru kurmak zorundayız. Başarı için daha yakın ve samimi olmak zorundayız. Saha çizgilerini asla terk etmeyeceğiz. Çıktığımız her maçın sonunda futbolla kalacağız ve başaracağız. Başarılı ve herkesin saygı duyacağı bir Amedspor için birlikte başaracağız.”

Takım tesislerinin yenilendiğini ve birçok takımın tesislerinden daha iyi bir organizasyon yapıldığını anlatan Yanal, “Bizim burada kurumsallaşmaya ve organizasyona ihtiyaç vardı. Biz bu süreçte çok yorulduk. Tesisten öte takım oluşturmak zorundaydık. 26 kişilik kadronun 2’si kontenjan. Buraya gelecek 20 oyuncu konusunda çok hassas davrandık”dedi.

TFF'nin eylül ayı antrenör eğitimleri TFF'nin eylül ayı antrenör eğitimleri

Whatsapp Image 2024 08 16 At 20.56.21 (2)

Transferin zorluklarından da söz eden Yanal, bir çok futbolcunun ilk etapta gelmek istemediğini, ancak kurdukları yapı ile önümüzdeki süreçte bir çok oyuncunun Amedspor’a gelmek isteyeceğinin altını çizen Yanal, “4-5 hafta sabır istiyoruz. Takım kurmak çok zor. Organizasyona başladığımızda futbolcularımız yoktu. Bu görüşmeleri trafiği ayarlamak, yabancı futbolcuya ulaşmak, çok zor, bunun için bölgesel anlamda yakın olmak zorundaydık. Bunun için Kocaeli'de kampa girdik. Seçim ve tercihlerimiz bu sebeptendi” dedi.

Taraftar konusun da değinen Yanal, şöyle dedi:

“Üst lig ve alt lig ayırmadan futbolun ilgisinin ve alakasının oluştuğu futbolun açlığının oluştuğu talebin oluştuğu ve bu talebin yüksek derecede istendiği ve insanların buraya çok bir şekilde enerjisini akıttığı bir yer tarif edelim. Burası Amed.Bu ülkemizde gün geçtikçe eksilen birçok takımın transfer yasağı var. Birçok takım kötü yönetilmek yüzünden batma noktasında.Birçok takım bu sıkıntıyı fazlasıyla yaşıyor. Amedspor’da bu sorunlar olmayacağı gibi Türkiye’nin gerçekten önemli bir markası olma konusunda da bir önceliği olacak bir kulüp. Dışarıyı da hesap ederseniz 30 milyona yakın bir taraftar grubuna sahip olabilecek bir kitleye sahip. Yarın Süper Lig’de böyle bir takımın yer alması ve bunun Avrupa kupalarını da hedeflemesi demek önemli bir taraftar grubunun da arkasından sürüklenmesi demek. Böyle bir olguyu kaçırmamak gerekiyor. Buraya faydalı olmak ve emek harcamak gerekiyor. Ben de buraya bu emeği harcamaya geldim. “

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı da, takımın tarihinde ilk kez profesyonel bir lige çıktığını söyledi.  Takımdan ayrılanların, yeni gelenlerin olduğunu belirten Elaldı, “Güzel bir ekip kurduk. Kurumsallaşmayı öteye götürdük. Tesisimizi yenilmeye çalışıyoruz. Sporcu almaya çalışıyoruz. Yanlış yapmamak için çok çalıştık. Biz geçen sene birleşerek şampiyonluğu kazandık. Bize sabredin, takımın oturması için birkaç haftaya ihtiyacımız var. İnanın çok güzel günler bizi bekliyor. Üzerimizde yoğun baskılar var. Amedspor Türkiye’nin birleştirici ahenk taşı olacak. Amedspor dünyanın gündemine oturuyor. Burası Amedspor, sıradan bir futbol kulübü değil. Bizim işimiz diyalog, masa kurmak. Sporun barışçıl ruhunu tüm Türkiye’ye tribünümüzle gösterdik, göstereceğiz. Taraftarlarımızın renkli ruhlarını yanımızda hissetmek istiyoruz”dedi.

Passolig konusunada değinen Elaldı, şöyle dedi:

“Bu konuda bize çok soru geliyor. Orada iki masamız var ve bizim orada bir tasarrufumuz yok. Biz internetten kendi Passoligimizi yapıyoruz. Passolig önemli, stada giriş çıkışlarda önemli. Kombine gelirleri bizim için önemli. Store gelirlerimizin cirosu bizim için önemli. Biz iş insanı olarak paramızı veririz ama halkın sahip çıkmasıyla bu iş başarılır. Reklam gelirlerini, sponsorlukları büyütmek lazım. Birçok ulusal markanın kapısını çaldık ama yanaşmadılar. Zorluklarımız var ama başaracağız.”

Bölgenin bütün kurumlarıyla temas halinde olduklarını anlatan Elaldı, “Valilikle, Gençlik Sporla, belediyemizle tüm kurumlarla görüşüyoruz. Biz 3-5 yıl önce bu noktada olduğumuzu söyleseydik birbirimize güler geçerdik. TFF ile ilişkilerimiz zayıftı. Güzel günler bizi bekliyor. Diyalog ve uzlaşı içinde olacağız. Hafta sonu önemli bir organizasyona imza atıyoruz. İstanbulspor maçında stadyumu doldurmamız lazım” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ