Ferit Aslan

Amedspor hocası, son dakika golü ile parmağını kırdı Amedspor hocası, son dakika golü ile parmağını kırdı

Amedspor’un babadan kaleci olan file bekçisi Nurullah Aslan’ın, futbola stoper olarak başladığı ve 7 yıl bu mevkiine oynadıktan sonra kaleci olduğunu biliyor muydunuz? 

2-35Amedspor’un, Vanspor’dan transfer ettiği ve dün sözleşme imzaladığı 2 metre boyundaki kaleci Nurullah Aslan’ın çok ilginç bir halay hikayesi var. Genç yaşta kalp krizinden kaybettiği babası Abdullah Aslan gibi yıllardın kalecilik yapan Nurullah Aslan’ın aslında futbola stoper olarak başladığı ortaya çıktı. 

3-25KALECİ KOVULUNCA YEDEK KALECİ OLMUŞ

Futbola 10 yaşında Termespor’da başlayan Nurullah Aslan, 7 yıl stoper mevkiinde oynadı. Daha sonra BAL liginde oynayan takımın yedek kalecisinin kovulması ile takımdaki yedek kaleci oldu. Kendisini kısa zamanda geliştiren genç kaleci, 2015- 2016 sezonundaki 19 karşılaşmada takımının kalesini korudu. 

E Pm F C Eu X4 A A Gkk7E Pm F C Eu X4 A A Gkk7-1

BABASI DA KALECİ OLDUĞU TAKIMIN KALESİNİ KORUMUŞ

Konu ile ilgili konuşan Amedspor kalecisi Nurullah Aslan, 30 Ocak 2014’te Aksarayspor kaleci antrenörü iken kalp krizinden yitirdiği babası Abdullah Aslan’ında Erbaaspor’un kalesini koruduğunu söyledi.

Nurullah Aslan, ''Termespor'da 7 yıl stoper olarak görev yaptım. BAL Ligi'ndeyken yedek kaleciyi kovmuşlardı. Beni kaleci yaptılar. 2 yıl Termespor’da kaleci olarak devam ettim. Sonrasında Erbaaspor'a transfer oldum. 2 senedir profesyonel olarak Erbaaspor’dayım. Bu sene de 27 maçta görev aldım. İnşallah devamı gelir. Babamın da ilk olarak Erbaaspor'da oynadığını öğrendim. Ben sadece Samsunspor ve sonrasındaki takımlarda oynadığını biliyordum. Benim için sürpriz oldu. Buradan sonra Samsunspor forması giymiş. İnşallah ben de babam gibi üst liglerde forma giymek istiyorum'' demişti. 

Amedspor kalecisi Nurullah Aslan’ın kaleci olan babası Abdullah Aslan, Samsunspor, Sivasspor, Adıyamanspor, Nevşehirspor, ve Aksarayspor’da kalecilik yapmış, Aksarayspor kaleci antrenörü iken 30 Ocak 2014’te 44 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Editör: Ferit Aslan