Asya'nın en zengini insanı ve Petrokimya sektörünün öncü ismi Hindistan'ın ekonomik sahnesindeki etkisiyle tanınan Mukesh Ambani, iş dünyasında benzersiz bir yer edinmiştir.  Mukesh Ambani'nin oğlu Anant Ambani'nin evlenmesinin ardından Ambanin kim olduğu ve servetinin ne kadarf olduğu sorgulanmaya başlandı. Peki, Hindistan'ın en zengin adamı Mukesh Ambani kimdir, kaç yaşında ve serveti ne kadar? İşte, Ambani'nin hayatı, kariyeri ve etkileyici başarıları hakkında merak edilenler...

MUKESH AMBANİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Hindistan'ın ekonomik sahnesinde önemli bir yere sahip olan Mukesh Ambani, petrokimya sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak biliniyor. 19 Nisan 1957'de Yemen'in Aden Kolonisi'nde doğan Ambani, Hindistan'ın Mumbai şehrinde büyüdü. Babası, Hindistan'a dönerek baharat ve tekstil ticareti yapmaya başladıktan sonra Ambani ailesi Mumbai'de mütevazı bir yaşam sürdürdü.

Eğitimine Mumbai'de bulunan özel okullarda başlayan Ambani, daha sonra kimya mühendisliği eğitimi almak için Mumbai'deki Institute of Chemical Technology'de okudu. 1981'de Reliance Industries'da çalışmaya başlayan Ambani, babasının ölümünden sonra 2002'de şirketin yönetim kurulu başkanlığını devraldı.

Forbes'a göre, Ambani'nin net serveti 90 milyar ABD dolarını aşarak Asya'nın en zengin insanı unvanını kazanmıştır. Dünya genelinde ise 2 Aralık 2021 itibarıyla en zengin 11. kişi olarak listelenmektedir.

Hindistan’da 104 Samsung çalışanına gözaltı Hindistan’da 104 Samsung çalışanına gözaltı

Ambani'nin servetini kullanarak yaptırdığı Antilia adlı ultra lüks gökdelen, Mumbai'nin sembol yapılarından biri haline gelmiştir. 27 katlı ve 37,000 metrekarelik bu görkemli binada, Ambani'nin ailesine ait özel bir klinik bulunmakta ve altı katı Ambani'nin özel otomobil koleksiyonuna ayrılmıştır. Binada tam zamanlı olarak 600 kişi çalışmaktadır.

Mukesh Ambani'nin öncü rolü ve kişisel serveti, Hindistan'ın ve dünya ekonomisinin önemli bir parçası haline gelmesine katkı sağlamıştır.

Editör: Ayşegül Yaşar