Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretlerinde değişikliğe gidiyor. 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecek yeni ücretler, bedelli askerlik yapacakları yakından ilgilendiriyor.

28 HAZİRAN SON BAŞVURU TARİHİ

Geçerli ücretin 182 bin 608 TL olduğu son tarih olan 28 Haziran'a kadar başvuru yapacaklar, mevcut ücretten yararlanabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, "Bedelli Askerlik Başvurusu Yapacakların Dikkatine!" başlığıyla son tarih ve güncelleme detayları paylaşıldı. Bedelli askerlik yapacakların önemli bir bilgilendirme fırsatı olarak gördüğü bu duyuru, yaklaşan değişiklikleri takip edenler için kritik bir bilgi kaynağı oldu.

Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda "Bedelli Askerlik Başvurusu Yapacakların Dikkatine!" başlığıyla bedelli askerliğe başvuracakların şu an geçerli olan ücretten yararlanmaları için son başvuru tarihinin 28 Haziran 2024 olduğu vurgulandı.

Temmuz 2024 memur zammı ne kadar olacak? En yüksek ve en düşük memur maaşı kaç TL? Temmuz 2024 memur zammı ne kadar olacak? En yüksek ve en düşük memur maaşı kaç TL?

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 01 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir."

Editör: Ayşegül Yaşar