Çalışma saatleri, Türkiye'de özel sektör ve kamu çalışanları için farklı uygulamalara sahip. Özel sektörde esnek bir yapıya sahip olabilen çalışma saatleri, kamu sektöründe genellikle sabah 08.30 ile akşam 17.00 arasında uygulanıyor. Mevcut düzenlemelere göre, haftalık çalışma süresi 45 saati aşmamakta ve bu süre işin niteliğine göre günlere eşit şekilde dağıtılabiliyor.

çalışma saatleri  kısalıyor

Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak? Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak?

Son dönemde çalışma saatlerinin kısaltılması ya da esnekleştirilmesi konusu gündeme gelirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan'a yöneltilen “Çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik bir çalışma var mı?” sorusuna, “Böyle bir çalışmamız yok.” yanıtını verdi. Mevcut durumda, günlük çalışma süresi 8-9 saat olarak belirlenmiş durumda ve bu süreye ara dinlenmeleri dahil edilmiyor. Çalışma saatlerinin esnekleştirilmesi veya kısaltılmasıyla ilgili resmi bir düzenleme olmadığı gibi, hükümetin de bu konuda netleşmiş bir planı bulunmuyor.

Editör: Ayşegül Yaşar