Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, kısa süre önce Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalamıştı.

Bu kapsamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kadınların ekonomik hayata katılarak istihdamda yer almalarını sağlamak için Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi Kursu açmayı kararlaştırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde açılan başvuru linki üzerinden başvurular 25 Eylül 2024-14 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Başvuru sürecinin sona ermesinden sonra uygun koşulları sağlayan başvurucular ile mülakat yapılacak Mülakatı geçmeye hak kazanan 25 kadın otobüs şoförü adayına sürücü kursları işbirlikleriyle teorik, teknik, pratik ve saha eğitimleri verilecek.

Kadınların ehliyet alma süreçlerinin sona ermesinden sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 aylık (toplam 6 saat) ek bir pratik-saha eğitimi de sunulacak.

Diyarbakır'a 600 yataklı yeni hastane Diyarbakır'a 600 yataklı yeni hastane

Proje kapsamında gerçekleşen kurs eğitimleri ve sürücü belgesi giderleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Adaylardan istenen şartlar:

Tercihen lise mezunu olması, ioförlük deneyimi olan veya otobüs şoförlüğünü meslek edinmek isteyen, tercihen farklı marka/model araç kullanmış en az B grubu ehliyete sahip olan,  tercihen SRC - 2 belgesine sahiip, psiko-teknik belgesi olan,  asli kusurlu olarak ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazası yapmamış, ceza puanından dolayı ehliyetine el konulmamış, daha önce alkollü araç kullanmaktan dolayı trafik cezası almamış, güler yüzlü, pozitif hizmet kültürü gelişmiş, dikkatli, sorumluluk sahibi, toplu taşıma hizmetlerinde fark yaratmaya istekli olmak.

İşe alım taahhüdü yok

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi proje sonucunda herhangi bir işe alım taahhüdü verilmeyen  proje ehliyet eğitimi ve ehliyet alım sürecini kapsıyor. Mülakatı geçmeye hak kazanan adaylardan belgelerin asılları ve fotokopileri talep edilecek.

Editör: Özgür Ayaydın