DİSKİ’den Sur’a içme suyu hattı çalışması DİSKİ’den Sur’a içme suyu hattı çalışması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yurttaşları internet dolandırıcılığına karşı uyardı. Toplu taşımanın ücretsiz yapılacağı üzerinden sosyal medyada yapılan paylaşımlara yurttaşların itibar etmemeleri uyarısı yapan Büyükşehir, söz konusu linklere tıklanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Dbb Dolandirici

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük imzasıyla yayınlanan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

“Bazı kişi veya kişiler, çeşitli sosyal medya mecraları üzerinden “Diyarbakır’da toplu taşıma 6 ay boyunca ücretsiz olacak!” adı altında yurttaşlardan para topladıkları bilgisi edinilmiştir.

Kent halkına çağrımızdır; “Diyarbakır’da toplu taşıma 6 ay boyunca ücretsiz olacak! Kent yönetimi sizi, kentte, hareketliliği arttırmayı ve toplu taşımayı teşvik etmeyi amaçlayan bir girişime katılmaya davet ediyor. Şehirde 6 ay boyunca sınırsız seyahat için 500 akıllı karttan birini sadece 87,40t’ye satın alın!” şeklinde gördüğünüz, reklam, ilan, haber gibi sosyal medya paylaşımlarına inanmayın ve asla işaret edilen linki (internet uzantısı) tıklamayın.

Belediyemiz bünyesinde böylesi bir çalışmanın olmadığını ve bu tür uygulamaların sadece kurumumuzun resmi hesapları üzerinden duyurulduğunu vurgulamak istiyoruz. Yurttaşlarımızın dolandırıcılık mağduru olmaması için bu tür tuzaklara itibar etmemesi gerekmektedir.”

Editör: Nazmi Kahraman