Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremin en ağır hasar verdiği yerlerden biri olan Hatay’ın Samandağ ilçesine yol süpürme aracı gönderiyor. 

Deprem Enkz1 N U7 D CoverTürkiye’de, Türkiye İşçi Partisinin tek belediyeyi kazandığı Hatay’ın Samandağ ilçesine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım elini uzattı. Samandağ Belediyesinden gelen yazıda, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Samandağ ilçesinin ağır hasar gördüğü ve genel hayatın olumsuz etkilendiği belirtildi. 

Zemin Supurme 1080X667Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine gönderilen yazıda, depremden önce nüfusu 124 bin olan ilçenin şu anki nüfusunun 200 binin üzerine ulaştığı, Samandağ Belediyesi tarafından cadde ve sokak temizliğinde kullanılmak üzere 1 adet Yol Süpürme Aracı gönderilmesi talep edildi. 

F3E9Fa59C257Cb507E891E431F8B39A2 X LKonu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisinde gündeme gelirken, büyükşehir belediyesi envanterinde kayıtlı bulunan 1 adet Yol Süpürme Aracının 15 Ekim 2024 tarihinden itibaren 4 yıl süre ile şoförsüz, akaryakıt gideri ve tüm masraflarının Hatay ili Samandağ Belediye Başkanlığına ait olmak üzere bedelsiz olarak görevlendirilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.

Editör: Ferit Aslan