Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından 2023-2024 yılı amatör futbol sezonunda şampiyon olan ve üst liglere çıkan kulüpler için kupa töreni düzenledi. Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezindeki törene, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, ASKF Başkanı Remzi Dayan ve sporcular katıldı.

‘Başkanlar ellerinden geleni yapıyorlar, meyvesini alacağız’

Törenin açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı Remzi Dayan, amatör liglerinde yaşanan sorunların bitmediğini belirterek, “Ülkenin sayılı büyükşehirlerinden olmamıza rağmen ne yazık ki küçük şehirler kadar tesislerimiz yok. Büyükşehir Belediyesi Başkanları ellerinden geleni yapıyorlar, bunun için teşekkür ederiz, bunun meyvesini alacağız” diye konuştu.

Eş Başkan Hatun: Gücümüz oranında adım atacağız

Törende konuşan Eş Başkan Doğan Hatun ise, AKSF’nin kupa töreni için bir araya geldiklerini belirterek, gençlerin başarısını kutladı. 5 yıllık Stratejik Plan içinde spor dallarının tüm eksikliklerini masaya yatırdıklarını ifade eden Hatun, “Elbette ki sınırsız bir bütçemiz yok. Sınırlı bütçemizle gücümüz oranında adım atacağız ama gücümüzü bir tık aşan noktada adım atamaya çalıştık” dedi.

‘Tüm tesisleri bakım onarımdan geçiriyoruz’

Diyarbakır’da uluslararası arenada ve olimpiyatlar düzeyine gelebilecek bir spor tesisinin olmayışını kendilerine dert ettiklerini vurgulayan Hatun, bunun için Milli Emlak’a bağlı bir arsayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından talep ettiklerini, ancak taleplerinin reddedildiğini kaydetti. Bu karara rağmen yerlerinde durmadıklarını, mahallelerdeki halı sahaları ve tenis kortlarını, büyükşehire ait tüm tesisleri bakım ve onarımdan geçirdiklerini belirten Hatun, Seyrantepe Şilbe tesislerine ilişkin bir bütün olarak büyük bir spor kompleksi projesini hazırladıklarını, valilik ile görüşmelerinin devam ettiğini, valiliğin kabul etmesi halinde altyapı tesisini hayata geçireceklerini ifade etti.

‘Çalışmanın sözünü veriyoruz’

Alt yapıyı güçlendirecek diğer spor dallarında hazırlıklar yapmak istediklerini dile getiren Hatun, şöyle konuştu: “Önceki yönetimlerde Büyükşehir Belediyesine ait spor salonları başka kurumlara devrilmiş, bunun çok eksikliğini yaşıyoruz. Gençleri altyapıya evriltecek Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin tesis sorunları var. Biz bununla ilgili yazışmalarımızı başlattık. Kendi bünyemizde olan yapılarımızı geri isteyip, topluma hizmet üretebilecek, spor alanındaki tüm eksiklikleri görebilecek bir yerde 5 yıllık stratejik plan hazırlığı yaptık. Arayışlarımız yeni yerlerin inşasına kadar sürecek. Bu kentin muazzam bir potansiyelinin bütün spor dallarında olduğunun bilincindeyiz. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Diyarbakır’a geldiğinde kendisiyle sohbet ettik, spor alanındaki eksiklikleri anlattık, uluslararası çapta bir tesis için destek talep ettik. Kendisi de ‘biz yapmak istediğiniz projenize gücümüz doğrultusunda destek vereceğiz’ sözünü verdi. Biz bu 5 yıl içinde çocukların ve gençlerin geleceği için sadece futbol değil tüm branşlarda bir çalışmanın yürütüleceğini sizlerin huzurunda sözünü veriyoruz.”

Diyarbakır’da hurdaya dönen araçtan sağ kurtuldular Diyarbakır’da hurdaya dönen araçtan sağ kurtuldular

Eş Başkanlara plaket takdim edildi

Konuşmaların ardından ASKF Başkanı Remzi Dayan, amatör spor kulüplerine yaptıkları desteklerden dolayı Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun’a plaket taktim etti.

Takımlara kupa verildi

Eş Başkanlar Bucak ve Hatun, aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un da bulunduğu amatör liglerinde şampiyon olan ve üst liglere çıkan takımlara kupalarını verdi.

Editör: Nazmi Kahraman