Diyarbakır’da, firmalar maden mühendisleri ararken, Dicle Üniversitesi tercih edilmediği gerekçesiyle 6 yıldır o bölümü kapattı. 

Başta mermer olmak üzere maden konusunda zengin olan Diyarbakır’da, firmalar maden mühendisi bulamıyor. Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi bölümü ise, tercih edilmediği gerekçesiyle son altı yıldır öğrenci almıyor. 

Rudaw’da yer alan habere göre, sadece Diyarbakır değil, Mardin ve Şırnak Üniversitelerinde de maden mühendisliği bölümleri kapatıldı. 

Diyarbakır Eş Başkanları Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti Diyarbakır Eş Başkanları Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti

Maden mühendisleri, bölgedeki şehirlerde şu an 150'den fazla maden sahasının olduğunu ve bunlardan sadece 35'inin Diyarbakır'da bulunduğunu belirtiyor.

1614332952177 Maden SahasiMaden Mühendisleri Odası Başkanı Nuri Alpaslan, en son Şırnak’ta maden mühendisliği bölümünün açık olduğunu onun da kapanması ile bölgede bu bölümde eğitim veren üniversite kalmadığını söyledi. Alpaslan, “Bölümlerin kapatılması bu alanda ciddi mühendis açığını beraberinde getirmiştir. Net bir veri yok elimizde ancak bölgede 100 yer altı mühendisine ihtiyaç olduğu görülüyor” dedi. 

Dimad Fahrettin Cagdasla Yola Devam Dedi Wvm8 CoverDiyarbakır Mermerciler Madenciler Derneği'nin (DİMAD) Başkanı Fahrettin Çağdaş, 6 yıldır maden mühendisi bulamadıklarını söyledi. Çağdaş, “Dışarıdan mühendis getirmek ise çok zor. Dışarıdaki mühendisler bölgemizde çalışmak istemiyor. Bir kez daha Dicle Üniversitesi’nde maden mühendisliği bölümünün açılmasını ve bu bölgenin gençlerinin bu alanda eğitmesini istiyoruz” dedi. 

Editör: Ferit Aslan