Ferit Aslan
Diyarbakır Dicle Ünversitesinde 1988 ile 1996 yılları arasında Rektörlük yapan 92 yaşındaki Prof. Dr. Sedat Arıtürk, 27 yıl sonra geldiği memleketinde çalışma arkadaşları ve dostları ile duygusal bir buluşma gerçekleştirdi.
8 YIL DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE REKTÖRLÜK YAPTI
Diyarbakır Çermik’li olan ve Diyarbakır Asker Hastanesinde Başhekimlik yaptıktan sonra Dicle Üniversitesine 1988 yılında önce atanan ardından seçimle 4 yıl daha bu görevi yapan Prof. Dr. Sedat Arıtürk, bugün geldiği Diyarbakır’da, hemşerileri, dostları ve çalışma arkadaşları ile buluştu.
27 YIL SONRA MEMLEKETİNE GELDİ
Dicle Üniversitesinde 8 yıl Rektörlük yaptıktan sonra İstanbul’a taşınan Prof. Dr. 27 yıl aradan sonra Diyarbakır’da, çalışma arkadaşları, dostları ile bir buluşma programında bir araya geldi.
Bir oteldeki buluşma programına, Prof. Dr. Arıtürk ile görev yaptığı dönemde çalışan daire başkanları, personeller, sekreterler ve dostları katıldı. Geçmişin yad edildiği ve anıların konuşulduğu buluşma programında duygusal anlar yaşandı.
BAZI ÇALIŞANLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Büyük çoğunluğu emekli olan Prof. Dr. Sedat Arıtürk’ün çalışma arkadaşlarından bazıları karşılaşmada gözyaşlarını tutamadı.
Dicle Üniversitesinin yönetimsel olarak en iyi dönemi olarak kabul edilen dönemdeki 92 yaşındaki eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Arıtürk’ün de bu buluşmada duygusallaştığı görüldü. Programa katılanlar daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çekti.
“DİYARBAKIR’DA SEVE SEVE GÖREV YAPTIM”
CEGA Medya’ya konuşan Prof. Dr. Sedat Arıtürk, Diyarbakır’lı ve Çermik’li olduğunu, kendisine Diyarbakır’a 15 yıl görev yapma fırsatı verildiğini söyledi. 8 yıl Rektörlük yaptığı dönemlerde şartların çok kötü olduğunu ve kendisine Cumhurbaşkanlığından görev verildikten sonra seve seve göreve başladığını söyledi.
Prof. Dr. Arıtürk, bütün çalışanlarla iyi bir diyalog kurup, onların sevgisi ve beraberliğini sağlamak suretiyle, bir takım örgütlerle mücadele edip öğrencileri iyi yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Hocalara imkanlar tanıyıp dış kredi aldıklarını ve maddi durumlarını düzelttiklerini söyleyen Prof. Dr.Arıtürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“BEN DEĞİL, BİRLİKTE BAŞARDIK”
“Artık kimse Diyarbakır’dan gidemez oldu. Dışarıdan yavaş yavaş öğretim üyeleri gelmeye başladı. Hedefimiz gençlere iyi eğitim vermek ve onların ülkeye yararlı hizmetler vermesini sağlamaktı. Ben kendim yaptım demiyorum bir ekip olarak arkadaşlarla birlikte yaptık. Aradan 27 yıl sonra sizlerle beraber oldum, hepinizin varlığı, destekleriniz şahsıma değil, Üniversitemize verdiğimiz değerli hizmetlerden dolayı başarılı olduk.”