DİYARBAKIR

Diyarbakır’da, 6 aydır randevu vermiyorlar

Diyarbakır’da, bıçak parası ile gündeme gelen Dicle Üniversitesi Hastanelerinin, 6 aydır Tabip Odasına randevu vermediği ortaya çıktı.

Abone Ol

Diyarbakır’da, bıçak parası ile gündeme gelen Dicle Üniversitesi Hastanelerinin, 6 aydır Tabip Odasına randevu vermediği ortaya çıktı. 

Hastalardan bıçak parası adı altında para alınması ile son aylarda gündeme gelen Dicle Üniversitesinde yürütülen soruşturmalarda, 1 doçent tutuklanmış, 1 doçente de kademe durdurma cezası verilmişti. Yaşanan durumdan rahatsız olan Diyarbakır Tabip Odasının, sorunlarını çözmek için 6 aydır Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Hastane Başhekimliğinden randevu alamadığı ortaya çıktı. 

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Veysi Ülgen, son günlerde gündeme gelen bıçak parası olayını daha önce kendilerinin de duyduğunu, bu konuyu konuşmak için hem Dekanlık hem Başhekimlik ile görüşüp çözüm yolları aramak istediklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. 

Tabip Odası Başkanı Dr.Ülgen, 6 aydır Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliğinden randevu alamadıklarını da ifade ederek, “Sağlıkta ticarileşme, gayrimeşru para kazanma, haksız ve hukuksuz kazançlar, çeteleşmeler oldukça basına bu tarz haberler düşmeye devam edecektir” dedi. 

Daha önce de mesai içine çekilen MDÖ (Mesai Dışı Ödeme ) uygulaması, medikalcilerle ilgili etik dışı ilişkiler, hastalardan haksız ve hukuksuz bir şekilde ekonomik kazanç sağlayanlar hakkında bir soruşturma açıldığını ancak önceki rektörün soruşturma izni vermediğini söyleyen Tabip Odası Başkanı Dr.cVeysi Ülgen konuşmasını şöyle sürdürdü:

“6 AYDIR BİZE BİR DÖNÜŞ YAPMADILAR”

“Yönetime geldiğimizden beri Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ve tıp fakültesi dekanlığına bu konu ile ilgili yaklaşık 6 ay önce yazışmalar yaptık. Durumu görüşüp çözüm yıllarını konuşmak istedik. Hem dekanlık ile hem rektörlükle ilgili görüşmelerimizde konuya dikkat çekmiştik. Konuyu takip edeceğimizi söylemiştik. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği ise tarafımıza 6 aydır bir dönüş yapmamıştır.”

“SONUÇTA MIZRAK ÇUVALA SIĞMADI”

Mesai saatleri dışında yapılması gereken muayene, tıbbi işlem ve operasyonların, mesai saatleri içinde gerçekleştiğini, öğretim görevlileri ve asistanların bu işlemler nedeniyle eğitimi aksattıklarını söyleyen Tabip Odası Başkanı Ülgen, “Hastalara diğer kamu hastaneleri gibi uzun süreli randevular veriliyordu. Burada farklı olarak öğretim görevlisi fark ücreti ödeyenlere randevuya gerek kalmadan işlem yapılıyordu. Hastalardan ayrıca halk arasında eskiden beri, ‘bıçak parası’ denilen haksız ve usulsüz ödemeler alınıyordu. Medikalciler ile etik dışı ilişkiler kuruluyordu. Biz tüm bunları yazdık, açıkladık ve söyledik. Sonuçta mızrak çuvala sığmadı. Soruşturma yasaklarına, konuyu kapatmak istemelerine, inkâra rağmen soruşturmalar basına düşmeye başladı” dedi.

Diyarbakır Tabip Odası olarak bu işin takipçisi olacaklarını da söyleyen Başkan Ülgen, öncelikle sağlıkta ranta, yolsuzluğa ve çeteleşmelere neden olan koşulların ortadan kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen, öğretim görevlisinden asistana, her aşamada hekimlerin mesleki ve sosyal haklarının düzeltilmesi ve ücretleri ve çalışma koşulları iyileştirilmesi gerektiğini de söyledi.