Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yağışlı havalarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve şehirdeki altyapı sistemlerinin sorunsuz işlemesini sağlamak amacıyla yoğun mesai harcıyor. Çalışmalar kapsamında yağmur suyu, mazgallar ve kanalizasyon hatları giderleri detaylı bir şekilde temizleniyor.

Yurttaşlara duyarlılık çağrısı

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, özellikle artan yağış miktarlarının su baskınlarına yol açabileceğini belirterek, bu tür çalışmaların önemine dikkat çekti.

Düzenli bakım ve temizlik çalışmalarının yıl boyunca devam edeceğini vurgulayan Şerifoğlu, yağmur suyu, mazgallar ve kanalizasyon hatları giderlerine bez, poşet, plastik ve cam şişeler gibi yabancı maddeler atılmaması konusunda yurttaşların daha duyarlı olmasını istedi.

‘Ekiplerimiz tam kapasite ile çalışıyor’

Diyarbakır üniversitesinden 11 isim dünya listesinde Diyarbakır üniversitesinden 11 isim dünya listesinde

Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de aynı çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Şerifoğlu, “Altyapı sistemlerinin kış şartlarına dayanıklı hale getirilmesi ve olası risklerin en aza indirgenmesi için hem teknik hem de insan kaynağı açısından ekiplerimiz tam kapasiteyle çalışmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Editör: Nazmi Kahraman