Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi'nde yaşanan bir daha usulsüzlük yapılan inceleme sonucunda görünür oldu. 

Göreve gelen yeni yönetim yaptığı incelemede, Bağlar Belediye Meclisinin 6 Haziran 2022/138 sayılı kararı ile belediyeye ait bina, arsa, arazi, büfe, dükkan, kafe ve benzeri yerlerin 10 yıla kadar kiraya verilmesi için dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğluna yetki verdiğini, belediye ait kafelerin ihalesiz ve fiilen şahıslara kiraya verildiğini tespit etti.

10 YILLIK  SÖZLEŞME İMZALANMIŞ

Kararın ardından Bağcılar Mahallesi Kamışlo Bulvarı Millet Bahçesi ile Ersin Tatar Parkındaki 4 kafenin kiraya verilmesi işleminin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olduğu halde ihaleye çıkartılmadan 10 yıllığına kiraya verilip, sözleşme imzalandığı belirlendi.

Par2

Devlet İhale Kanununa tabi olduğu halde söz konusu kafelerin ihalesiz verilmesine ilişkin meclis kararının ve kiraya verilen kafelerin sözleşmelerinin 2886 sayılı devlet ihale kanununa tabi olduğu için iptal edilmesi belediye meclisine teklif edildi.

MECLİS OY BİRLİĞİYLE İPTAL ETTİ

Konuyu gündemine alarak görüşen Bağlar Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği uyarınca yapılan oylama sonucunda teklifin kabulune oy birliğiyle karar verildi.

Afrika'dan gelerek Hevsel'i renklendirdiler Afrika'dan gelerek Hevsel'i renklendirdiler

Editör: Özgür Ayaydın