Diyarbakır'da, elektrik tarifesine yapılan zamdan sonra binlerce aboneye giden mesajın içeriği görenleri hem şok etti, hem de şaşırttı. 

141D10D7 7B04 4E61 B0D3 1892Ed5067EdEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Nisan ayında enerji fiyatlarına yapılan zamlar, vatandaşlara yüklü faturaların ilginç bir mesaj ile duyurulması dikkat çekti.  EPDK tarafından 5 Nisan'dan geçerli olmak üzere elektriğe yapılan yüzde 25'lik zam, abonelere SMS mesajı ile duyuruldu. 

64E0Fca5 C22D 4504 95B8 Fce1D704Ff7CDiyarbakır'da, daha önceki dönemlerde DEDAŞ'tan binlerce eboneye giden SMS mesajlarında, abonenin borcu ve son ödeme tarihleri belirtiliyordu. Ancak, son yapılan zamdan sonra gönderilen bazı SMS'lerde, "Sayın müşterimiz, elektriki aboneliğinize ait 24 Nisan son ödeme tarihli ilgili dönem tüketim bedeli 1.692,50 TL olup, 848.50 TL'lik devlet desteği sonrasında ödenmesi gereken fatura tutarı 844.00 TL'dir. fatura detayları için...." deniliyor.

Bakanlık-Valilik çalışıyor, Amedspor'a güzel haber Bakanlık-Valilik çalışıyor, Amedspor'a güzel haber

Feed31D1 17Ce 4105 B2D9 9Aa9958002C8

Diyarbakır'daki her aboneye gönderilen fatura tutarları farklı olurken, DEDAŞ ilk kez SMS mesajından faturalara devlet desteğinden söz etmesi şaşırttı. Bir ay önce gelen faturalara göre katlanan miktarların gizlemek için bu yöntemin kullanıldığı iddia edildi. 

Aabf3662 923B 43Ac 9F2C 047Ef944DcffYetkililer, son olarak tedarik fatura sistemi çıktıktan sonra faturaların bu şekilde açıklıkla herkese gönderildiğini belirterek, "Elektrik faturaları bir müddettir devlet tarafından zaten sübvanse ediliyordu. Son kaynak tarifesinden sonra yüksek tüketimli olan abonelerin faturaları sübvanse edilmiyor. Onlar için iki katına yakın çıkıyor bu nedenle diğer düşük kullanımlı tüketicilerin de böyle açıklanıyor" dedi.

Editör: FERİT ASLAN