Dicle Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce düzenlenen Öğretmenler İçin Kültürel Miras Eğitimi-2024” programı düzenlendi.

Program kapsamında,  Diyarbakır'da görevli öğretmenlere Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun  akademisyenlerince,  16 saat, Diyarbakır’ın Kültürel Mirası konusunda ders verildi.

 Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç, “Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı” ve “Diyarbakır Geleneksel Kent Dokusu ve Mimarisi”, Prof. Dr. İrfan Yıldız “Diyarbakır ve İlçelerinde Ortaçağ ve Sonrasına Ait Mimari Eserler” ve “Diyarbakır’ın Kalbi: Amida Höyük”, Prof. Dr. Oktay Bozan “Diyarbakır’ın Medeniyet Tarihindeki Yeri”, Prof.Dr. Ali Satar “Diyarbakır’da Yakın Zamanda Bulunmuş Türler ve Bölgemizde Yaşayan Endemik Hayvanlar”, Doç. Dr. Vedat Pirinç “Hevsel Bahçeleri ve Diyarbakır’da Tarım” ve Öğr. Gör. Rukiye Kaya “Diyarbakır Geleneksel Giyim Kuşamı” Prof. Dr. Aytaç Coşkun “Diyarbakır’ın Arkeolojisi” ve “Zerzevan Kalesi ve Mithras Kutsal Alanı”, Prof. Dr. Sabri Karadoğan “Verimli Hilal ve Kültürel Miras”, Prof. Dr. Kamuran Eronat “Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatında Diyarbakırlı Sanatçıların İzleri” ve Öğr. Gör. Dr. Ender Özbek  “Güneydoğu’da Dicle ve Fırat’ın Ayak Sesleri ve Diyarbakır Halk Oyunları” konularında eğitim verdiler.

Eser-1

Eğitim sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan ve Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç tarafından katılımcılara belgelerinin verildi.

Editör: ÖZGÜR AYAYDIN