Diyarbakır’da kadınlardan Rojin için sessiz  yürüyüş Diyarbakır’da kadınlardan Rojin için sessiz  yürüyüş

Diyarbakır’da, Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği, “Diyarbakır Kültür Yolu Festivali” tarihi İç Kalede renkli görüntülerle başladı. 

4-78Kültür ve Turizm Bakanlığının turizm potansiyeli yüksel ellerde düzenlediği Kültür ve Turizm Festivaline, Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesindeki İç Kalede start verildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr.Batuhan Mumcu, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat ile daire müdürlerinin katıldığı açılış konuşmalar ile başladı. 

6-25Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr.Batuhan Mumcu, Diyarbakır’ın tarihi, kültürü, dinamik nüfusuyla ve kendine özgü gastronomisi ile Türkiye’nin önde gelen cazibe merkezlerinden birisi olduğunu söyledi. Bakanlık olarak kendilerine düşenin, Diyarbakır’ın tüm güzelliklerini, tarihi değerini, mekanlarını daha görünür ve bilinir kılmak olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Mumcu, şunları söyledi:

2-107“Bu amaçla, Diyarbakır’ın tarih kokan sokaklarına, zamana meydan okuyan yapılarına kadim kültür mirasına yakışır şekilde 46 noktada 250’ye yakın etkinlik düzenleyeceğiz. 9 gün boyuncu konserler, sergiler, söyleşiler, her yaşa uygun etkinliklerle sanatseverlerimizi buluşturmayı düşünüyoruz. Tecrübelerimize dayanak ta festivalin Diyarbakır’ın mevcut turizm potansiyeline de büyük hareketlilik getireceğine olan inancımız tamdır. Gerek civar şehirlerden gerek 81 vilayetimizden ve yurt dışından çok sayıda davetlinin geleceğine inancımız tamdır.” 

3-86Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ise, bir çok medeniyete ve farklı kültüre ev sahipliği yapmış, insanlığın ortak mirasına eşsiz katkılar sunmuş, kadim şehir Diyarbakır’dan tüm ülkeyi sevgi ile kucaklıyor ve saygı ile selamladığını söyleyerek konuşmasına başladı.

5-54Başta festivale katılan sanatçılar ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın değerli yetkilileri ile basın mensupları ve festival içinde Diyarbakır’da bulunan  misafirlere hoş geldiniz diyen Vali Zorluoğlu, “Tüm misafirlerimize Diyarbakır”a hoş geldiniz, başımız gözümüz üzerine geldiniz diyorum” dedi.  

Whatsapp Image 2024 10 12 At 11.31.18Vali Zorluoğlu, Cumhurbaşkanının himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın organizasyonu ile başlatılan Kültür Yolu Festivalleri geçen süre içerisinde genişleyerek, yapıldığı şehir sayısı artarak, kapsamı genişletilerek Türkiye’nin en önemli sanat etkinliği haline geldiğini de belirterek, “Diyarbakır’ımız bir kaç senedir bu muhteşem etkinlikle buluştu. Ve Diyarbakır’da da bu büyük kültür sanat organizasyonu gerçekleştiriliyor. Bu bakımdan sayın bakanımız ve bakanlık yetkilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Konuşmalardan sonra tarihi Sur ilçesindeki tarihi İç Kale’de kurulan standlar ve sergiler gezildi. Diyarbakır Kültür Yolu Festivalinin açılışında bazı grupların gösterileri ve renkli görüntüler damga vurdu.

Editör: Ferit Aslan