Diyarbakır'ı 2. Ligde temsil eden Diyarbekirspor seyirci konusunda yaşadığı hayal kırıklığı üzerine Diyarbakırlılara çağrı yaptı. 

1B825875 655F 40Dd A8Da 61C6F26813C8Diyrbakır'da son olarak Elazığspor ile kritik bir maç yapan ve sahadan 3 puan ile ayrılan Diyarbekirspor yönetim kurulu Diyarbakır halkına yönelik bir çarı yaptı. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, sezon başından itibaren kentteki tüm sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlara yönelik önemli bir açıklama yapma gerekliliği doğduğu belirtelerek, " 2. Lig'de verdiğimiz mücadelede, tüm zorluklara rağmen kulübümüzün ayakta kalma çabası büyük bir özveriyle sürdürülmektedir. Ancak bugüne kadar Diyarbekirspor’a yeterli desteğin verilmemesi bizleri derinden üzmektedir" denildi.

49C9063A 8301 4E4F 96D7 481E36Bbff68Diyarbakır'ın, 2 milyonluk nüfusu ile bölgenin en büyük ve en önemli şehirlerinden biri olduğu,  ne yazık ki, şehrin futbol kulübüne gereken ilginin gösterilmemesi büyük bir eksiklik olduğu vurgulanan açıklamada, " İş dünyasından sivil toplum kuruluşlarına, resmi kurumlardan yerel yönetimlere kadar hiçbir paydaş, kulübümüzün gelişimi adına somut adımlar atmamıştır. Sezon başından itibaren bizleri yalnız bırakan, desteklemeyen tüm kurum ve kuruluşlara çağrımızdır: Diyarbekirspor, bu şehrin en önemli değerlerinden biridir ve hak ettiği desteği görmelidir" denildi. Açıklamada, devam ile şöyle denildi;

Dd09Ecaf 41Cf 4F8F 8Af9 Acc05D5A6C94"BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞTIR"

"Elazığspor’a gösterilen ilgi ve desteğin, Diyarbekirspor’a aynı şekilde gösterilmemesi dikkat çekici ve düşündürücüdür. Elazığspor kafilesinin protokol tribününe 54 kişilik yer talep ederek geniş bir katılım sağlamasına rağmen, bizim aynı ilgiyi göremememiz büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Futbol, sadece bir spor değil; aynı zamanda şehirlerin marka değerini artıran, gençleri bir araya getiren ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir unsurdur. Diyarbakır’daki futbolun gelişmesi için şehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada sadece Diyarbekirspor’un değil, Diyarbakır’daki tüm futbol kulüplerinin de desteklenmesi gerektiğini vurguluyoruz."

Mardin 1969 Spor erteleme maçına hazır Mardin 1969 Spor erteleme maçına hazır

Ad6D5D38 D160 437D 8C79 1Dd2821B2Fe6"DİYARBEKİRSPOR, ŞEHRİN EN BÜYÜK DEĞERLERİNDENDİR"

Diyarbekispor açıklamasında, başta iş insanları, sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar ve tüm Diyarbakır halkını, takımımıza sahip çıkmaya ve maçlarında kendilerini yalnız bırakmamaya davet ettiklerini belirtilerek, "Diyarbekirspor sadece bir futbol kulübü değil, aynı zamanda bu şehrin en büyük değerlerinden biridir. Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Diyarbekirspor olarak, tüm Diyarbakır halkının ve kurumların desteğini bekliyoruz" denildi.

Editör: FERİT ASLAN