Diyarbakır’da geçmiş yıllarda sık sık gündeme gelen “Bıçak parası” başta Üniversite olmak üzere bazı hastanelerde yeniden hortlayınca, 8 doktora soruşturma açıldı.
Türkiye, bugünlerde yeni doğan çetesi ve yargılama sürecini takip ederken, Diyarbakır’da ise, eskiden çok fazla olan ve yeniden hortlayan bıçak parası konuşulmaya başlandı. Diyarbakır’da, başta Dicle Üniversitesi Hastanelerinde olmak üzere bazı devlet hastanelerinde 50 ile 150 bin lira arasında alınan bıçak parası yeniden tartışma konusu oldu.
ÜNİVERSİTE’DE 8 DOKTORA SORUŞTURMA AÇILDI
Diyarbakır Dicle Üniversitesinde, bazı doktorların dışarıda muayenehane açamadıkları için danışma bürosu adı altında büro açtıkları ve burada hastalardan ameliyat karşılığı 50 ile 150 arasında değişen paralar aldıkları iddia edildi. Şikayetler üzerine Dicle Üniversitesinin tespitini yaptığı ve aralarında Profesör ve Doçentlerin de bulunduğu 8 doktor hakkında soruşturma açıldı.
PARA KAYIT DIŞI DOKTORA VERİLİYOR, AMA MASRAFLAR DEVLET’TEN
Dicle Üniversitesinde CEGA Medya’ya konuşan ve adını vermek istemeyen bir kaynak, çok önemli bilgiler paylaştı. Söz konusu doktorların dışarıda hastadan banka üzerinden değil, elden aracılar vasıtası ile aldıkları paralardan sonra hastaları Üniversitede ameliyat ettiklerini söyleyen kaynak, “Hastanedeki ameliyat sırasında bütün masraflar devlet tarafından karşılanırken, doktorlar aldıkları kayıt dışı paraları kendileri alıyor ve sistemde hastayı normal SGK’lıymış gibi ameliyat ediyorlar” dedi.
PARA YOKSA, AMELİYAT İÇİN 1-2 YIL SÜRE VERİLİYOR
CEGA Medya’ya konuşan kaynak, parası olmayan ancak ameliyat olması gerekenlere 1-2 yıl gibi ameliyat için gün verildiğini de söyledi. Bunu gören hasta ve yakınlarının bazen hayvanlarını, bazen tarlalarına satarak, bu parayı doktorlara verdiğini söyleyen kaynak, “Yani hasta artık ameliyata gelecekse yanında deste deste paralar yada altınlar ile geliyor. Bu olmazsa ameliyat edilemiyor” diye konuştu.