Diyarbakır'ın yaz aylarında nüfusu önemli ölçüde azalmasına tağmen biliçsiz ve kaçak kullanım dolayısıyla su kesintisi yapılıyor.

Eşbaşkan Doğan Hatun beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Özdoğan, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, nüfusun ihtiyacından daha fazla su verilmesine rağmen içme suyu sorunu yaşanan Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesindeki denetime katıldı.

Diyarbakırlı sporcu bir madalya daha kazandı Diyarbakırlı sporcu bir madalya daha kazandı

CEZA KESİLDİ

Çok sayıda tuğla ile geri dönüşüm fabrikalarını, akaryakıt yakıt istasyonları ve düğün salonlarınındaki incelemede kaçak su kullanımı tespit edildi.

İşletme sahiplerini tek tek uyaran Eş Başkan Hatun işletmelerin içme suyu şebekesini kullanamaması için DİSKİ yetkililerine suyun kesilmesi talimatı verdi. DİSKİ’ye ait kepçelerle kaçak çekilen içme suyu hatlarına müdahale edildi. İşletmelere yüksek miktarda para cezası uygulandı

Mahallede farklı noktalardaki kahvelerde yurttaşlarla bir araya gelen Hatun, konuşmasında  Diyarbakır'a için günde 310 bin metreküp içme suyu ürettiklerini belirten Hatun, şöyle konuştu:

''Oysaki mevcut nüfus için saniyede 260 bin metreküp içme suyunun yeterli.  İçme suyunun bahçe sulamak için kullanılmamalı. Barajdan gelen suyun tamamını bahçelere döksek bile bize yetmeyecektir. Neredeyse 7 yıldır yerel yönetimler içme suyu hatlarının bakımını yapmadı, bununla birlikte yeni hat da yapmadı. Tespitlerimize göre suyumuzun yaklaşık yüzde 60’ı kayboluyor. DİSKİ kaçak ekipleri bu konuyla ilgili büyük bir çalışma başlatacak.'

Editör: Özgür Ayaydın