DİYARBAKIR

Diyarbakır'da sağlıkta bir ilk; 600 hekime ulaşıldı

Diyarbakır'da aile hekimlerinin en sık hasta yönlendirdikleri 2. ve 3. basamak branş hekimleriyle doğrudan iletişim kurmalarını sağlamak ve iş birliğini artırmak amacıyla bir buluşma gerçekleştirildi.

Abone Ol

Diyarbakır’da görev yapan Aile Hekimleri ile 2. ve 3. Basamak hastanelerde çalışan Akademisyenler ve Uzman Hekimlerin tanışma ve bilgi paylaşımları amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, aile hekimlerinin en sık hasta yönlendirdikleri 2. ve 3. basamak branş hekimleriyle doğrudan iletişim kurmalarını sağlamak ve iş birliğini artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, birinci basamak ile ikinci ve üçüncü basamak hekimlerinin iletişimine büyük önem verdiklerine vurgu yaparak, "Halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde birinci basamak sağlık hizmetlerinin büyük önemi bulunuyor. İlkini gerçekleştirdiğimiz Aile Hekimleri ve Klinisyen buluşmasında, hekimlerimiz arasındaki iş birliğini artırarak daha etkin sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bu etkinlikle İlimizde hizmet veren 600 Aile Hekiminin tamamına ulaştık" dedi.

Aile hekimliği sistemi ile ilgili mevcut eksiklikleri gidermeyi amaçladıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Pamukçu "Aile hekimlerinin sahada daha aktif olmalarını, vatandaşlarımızla bire bir temas kurarak ilişkilerini ve diyaloglarını artırmalarını sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Aile Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve KETEM’lerin toplum sağlığının koruması konusunda önemli yeri olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Pamukçu, şöyle dedi:

“Sağlığımızı korumak ve geliştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle hem sağlımızı korumak hem de erken tanı amaçlı vatandaşlarımızı Aile Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve KETEM’lerimize davet ediyoruz.” 

Aile hekimleri ile Klinisyenler arasında tanışma ve deneyim paylaşımının gerçekleştiği etkinlikte, ATS ve Soğuk Zincir, Viral Hepatit Eliminasyon Programı, Tetanoz ve Kuduz Profilaksisi, Travma, Aşı Tereddütünde Etkili iletişim ile Çocukluk Çağı Aşılamaları ve Aşı Reddi konularında sunumlar yapılarak sorular cevaplandırıldı.