Diyarbakır'da 6 Şubat depreminde 60 kişinin hayatını kaybettiği Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi tutuklandı.

Diyarbakır'da yüzde 80 izdihamı! Diyarbakır'da yüzde 80 izdihamı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Diyarbakır'da, 60 kişinin hayatını kaybettiği Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Yapılan incelemelerde, binanın inşaatında kullanılan malzemelerin kalitesiz olduğu, projesiz ve ruhsatsız olduğu belirlendi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, müteahhit Sadullah Yoldaş, ''bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma'' suçundan 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararı üzerine gözaltına alınan Yoldaş, adliyeye sevk edildi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Uzmanlara göre, depremlerde yaşanan can kayıplarının en önemli nedenlerinden biri, binaların mühendislik hesaplarına uygun yapılmaması ve kullanılan malzemelerin kalitesiz olmasıdır. Bu olay, bir kez daha yapı denetiminin önemini ortaya koydu.

Depremzedelere başsağlığı dileyen uzmanlar, benzer olayların yaşanmaması için yapı denetimlerinin sıkılaştırılması ve denetimsiz inşaatlara izin verilmemesinin önemini vurguladı.

KAYNAK: DHA

Editör: EYYUP KAÇAR