DİYARBAKIR

Diyarbakır’daki hasta sayısı azalacak !

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, yürürlüğe konulan yeni aile hekimliği yönetmeliği ile hasta sayısının azalacağını söyledi.

Abone Ol

Yeni yönetmeliğin getirdiği yenilikler ve sağlık hizmetlerine katkılarını anlattı Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Pamukçu, yeni düzenlemeyle birlikte, aile hekimliği sisteminin daha etkin ve verimli hale getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Dr. Pamukçu, “Aile hekimliği, halk sağlığını koruyucu hizmetlerin başında geliyor. Sağlık hizmetlerinin ilk başvuru noktası olan aile hekimlerimizin, hizmet kalitesini artırma noktasında kritik bir rolü var. Bu yönetmelik hem vatandaşlarımıza hem de aile hekimlerimize büyük fayda sağlayacak” dedi.

Yeni Aile Hekimliği Yönetmeliği ile birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinin öncelendiğini anlatan Dr.Pamukçu, “Kronik hastalıkların takibi ile uzun vadede sağlığımızı korumak ve geliştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle Aile Hekimliklerimizde yapılan kanser taramaları ile beraber erken teşhisin insan hayatı üzerindeki etkileri yadsınamaz”diye konuştu.

Pamukçu, şöyle devam etti:

Aşılama faaliyetlerinin genişletilmesi ile gebe ve bebeklik dönemi aşıları ile geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı bir yaşama merhaba diyerek yaşamlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirmelerini amaçlıyoruz. Bireyin sağlığına bütünsel bir açıdan bakabilecek bilgi ve yetkiye sahip Aile hekimi, İhtiyaç halinde hastayı bir uzman hekime yönlendirebilir ve bu süreçte en etkili rolü üstlenir. Aile Hekimlerinin daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla, daha önce 4000 olan kayıtlı hasta sayısı bu yönetmelikten sonra 3 bin 500'e düşürüldü. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü olarak biz de ilimizde aile hekimliği birimlerinin sayılarını arttırarak nüfuslarını azaltmak için sıkı bir çalışma içindeyiz. Bu amaçla gerek yapımı devam eden gerekse yakın bir tarihte yapımına başlayacağımız 50 aile sağlığı merkezimizle, aile hekimlerimizin hizmet verdiği nüfusu kademeli olarak 2500 hatta 2000’e düşürmeyi hedefliyoruz.”

Pamukçu, son olarak  vatandaşları, kronik hastalıkların takibi, obezite kontrolü ve kanser taramalarını yaptırmak üzere aile sağlığı merkezlerine davet ettiklerini söyledi.