EGM'nin şehirlerarası karayollarında kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergahlarda Emniyet Genel Müdürlüğüne ait mevcut Kent Güvenlik Yönetim Sistemi / Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kullanılarak, hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla, 'Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi' kuruyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''Adana, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak illerini kapsayan karayollarında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları ile ortalama hız denetimlerine 25 Temmuz 2024 tarihi itibari ile başlanılacaktır.’’ denildi.

Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı

Hız.-1

Haritaya göre, Mardin-Çınar-Diyarbakır-Siverek-Hilvan-Şanlıurfa karayolu üzerinde Ortalama Hız İhlal Tespit Sisteminin de yer aldığı da görülüyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR

Ortalama Hız İhlal Tespit | Plaka Tanıma Sistemi, Birinci noktadan giriş yapan aracın hız ve zaman bilgisi çekilen araç fotoğrafı ile birlikte hafızaya alınır, araç ikinci noktadan geçiş yaptığı anda aynı bilgiler yeniden alınır ve gidilen mesafe, iki nokta arasında alınan zamana bölünerek ortalama hız tespit ediliyor.

Editör: Özgür Ayaydın