Diyarbakır’da yapılan ilk tünelde, yolun yarısı geçildi. Aralık ayında bitmesi planlanan tünel Diyarbakır’ın tarihine geçecek.  

P H O T O 2024 09 07 14 11 28Karayolu ağında hiç tünel bulunmayan Diyarbakır’da, ilk tünel için kazı çalışmaları 1.5 yıl önce başlatılmıştı. Diyarbakır’ın en uzak ilçelerinden Lice ve Kulp arasında yapımına başlanan toplam 720 metre uzunluğundaki tünelde, şimdiye kadar 432 metre kazıldı. 

Diyarbakır’da 4 bin kişi 2 aydır maaş alamıyor Diyarbakır’da 4 bin kişi 2 aydır maaş alamıyor

6-21YAKLAŞIK 2 MİLYARA MAL OLACAK

Maktaş, Mavitepe, Tekyol firmalarının ortaklığında yapılan Diyarbakır’ın ilk tünelinin Aralık ayında bitmesi planlanıyor. 261 işçi ve 66 iş makinasının çalıştığı tünel çalışmalarının yüzde 60’ı tamamlandı. Aralık ayında bitmesi planlanan tünel, Diyarbakır’ın tarihine ilk tünel olarak geçecek. 

2-87Kulp ilçesinin Özbek köyü ile Hevedan grup köy yollarını birbirine bağlayacak olan Diyarbakır’ın ilk tünelinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kış mevsiminde de çalışmaların devam ettiği Diyarbakır’ın ilk tünelinin açılması halinde, Lice ile Kulp arasında bulunan Kulp’un Özbek (Şey Buba) köyünden sonraki keskin viraj ve sürekli heyelan riski olan yol devre dışı kalacak. 

1-144Diyarbakır’ın ilk tüneli olacak olan 720 metre uzunluğundaki tünel ile birlikte hem güvenli seyahat imkanı sağlanacak, hem de yol kısaltmış olacak. 

5-45“Silvan Barajı deplase yolları” adlı proje kapsamında yapılan ve Diyarbakır’ın tarihine geçecek olan ilk tünel ile birlikte 47 kilometrelik yol da yenilenecek. Tünel projesi ile birlikte Lice ilçesi Yaprak köyünden Kulp ilçesine kadar 47 kilometrelik yol ve Sarım Çayı köprüsü ve diğer köprüler de yenilenecek.

P H O T O 2024 09 07 14 12 02

Editör: Ferit Aslan