Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü, dezavantajlı çocukların kentin tarihi ve turistik mekanlarını öğrenmesi amacıyla proje başlattı.

Gezi Atölyesi projesi kapsamında her hafta sonu öğrencilere merkez ve kırsal ilçelerdeki tarihi ve turistik mekanlar gezdirilecek. Bu sayede öğrenciler yaşadıkları kenti daha iyi tanıma fırsatı elde edecek.

1-181

Proje kapsamında, Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi Ben û Sen Semtinde ikamet eden 50 çocuğun katıldığı Eğil gezisi düzenledi.

Sabah erken saatlerde öğrencileri servislerle Ben û Sen semtinden alan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, öğretmenleri eşliğinde öğrencileri Eğil’e götürdü. 

TARİHLERİNİ TANIYORLAR

Öğrenciler Eğil ilçesinin tarihi ve turistik yerlerini profesyonel rehber ve arkeologlar eşliğinde gezdi. İlçedeki tarihi, turistik ve kültürel eserler, öğrencilere anlatıldı. 

5-56

Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan öğle yemeklerini yedikten sonra,  tekne turuna katıldı. 

Geziden memnun kalan çocuklar, belediye yöneticilerine teşekkür etti.

Diyarbakır’da vergide adalet eylemi Diyarbakır’da vergide adalet eylemi

Büyükşehir Belediyesince öğrencilerin kenti tanıması amacıyla yürütülen gezi atölyesi projesi çerçevesinde tarihi ve turistik mekanlara yönelik eğitici ve öğretici geziler devam edecek.

Editör: HABER MERKEZİ