Ankara Başkent Çınarspor Kulübü'nün lisanslı sporcusu Diyarbakırlı milli Karateci Sena Kızılaslan Kütahya'da şampiyon oldu. 5-7 Temmuz 2024 tarihi arasında yapılan Diamond CUP Karate şampiyonasında 61 kiloda U21 Bayan Kumite dalında rakiplerini yenen kızılaslan, bir başarıya daha imza attı.
Türkiye Karate Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Kütahya Karate il Temsilciliğinin düzenlediği Diamond CUP Karate Şampiyonasında Ankara Başkent Çınarspor Kulübü  ve aynı zamanda Türkiye milli takım sporcusu,  tüm rakiplerini yenerek, altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonaya, 33 ilden ve 84 kulüpten 1100'e yakın sporcu ve antrenör katıldı.

Diyarbakır’da burs ve iş garantili okul ! Diyarbakır’da burs ve iş garantili okul !

Kız-1

Türkiye Eski Karate Milli Takım Teknik Direktörü ve Ankara Karate ilk temsilcisi Cengiz Çınar şampiyona sonrası yaptığı açıklamasında ''Sena Kızılaslan kızımız Diyarbakır'da Mehmet Yazar kardeşim alt yapıdan yetiştirdiği, en çok büyük başarılara imza atan sporcusuydu.
Sena geçen yıl Ankarada Gazi Üniversitesi birincilikle kazanarak Ankaraya yerleşti ve hem okuluna devam ediyor hemde Başkentçınarspor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olarak müsabakalara katılıyor. Sena'yı ve diğer katılım tüm sporcularımı canı gönülden kutlarım
" ifadelerini kullandı.

Editör: Özgür Ayaydın