Diyarbakır’daki kazazede 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti Diyarbakır’daki kazazede 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, kafeye dönüştürülmesi düşünülen eski PTT binası için ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, Bakanlık, Valilik ve Belediye’ye seslendi.

P H O T O 2024 06 29 23 03 16Diyarbakır merkez Sur ilçesi Yeni Kapı Sokak’ta bulunan tarihi PTT binasının Sinema Müzesine çevrilmesi için kampanya başlatan Diyarbakır Sinema Ofisine, Diyarbakırlı ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül’den destek geldi. 

Diyarbakırlı sanatçı Kırmızıgül sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, doğup büyüdüğü kadim kent Diyarbakır’ın tarihi postanesinin duyumlarıma göre kafe olarak kiraya verilmesi düşünüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

Ptt3“Çocukluğumuzun geçtiği bu yapıyı kahvaltıcı, kebapçı veya cafeye dönüştürmek cinayet olur. Sayın Kültür bakanımız, Valimiz ve Belediye başkanımız sizden rica ediyorum, bir zamanlar İpek Borsasının Merkezi, Cumhuriyet sonrasında Darphane olan bu tarihi postaneyi Diyarbakır’a yakışır bir şekilde “Sinema müzesine” dönüştürün. Bizde elimizden geleni yapalım.”

Diyarbakırlı ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, paylaşımına Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir belediyesini de etiketledi. 

Editör: Ferit Aslan