Diyarbakır'da yaşayan emekli öğretmen Mahmut Nurettin Medyelioğulları (71), 2004 yılında başladığı sanat yolculuğunda 500'ü aşkın eser üretti. Karacadağ'ın eteklerinden topladığı bazalt taşları, kurumuş ağaç kütükleri ve atık metaller, Medyelioğulları'nın sihirli dokunuşuyla sanat eserlerine dönüştü.
Hiçbir sanat eğitimi almayan Medyelioğulları, babasından kalan 15 metrekarelik dükkanda, bir çekiç ve bir iskarpela ile ''bazalt ustası'' oldu.
Diyarbakır'ın simgesi olan Dört Ayaklı Minare, Çan Kulesi, aslan ve boğa figürlü kabartmalar, çift başlı kartal gibi motifleri taşlara işleyen sanatçı, eski terazilerde kullanılan kilo taşlarından da özgün eserler yarattı.,
Sokakta insanların ayağıyla kenara ittiği taşları işleyip sanata dönüştürdüğünü söyleyen Medyelioğulları, 20 yıllık emeğini sergileyecek yer aradığını belirtti.
Bugüne kadar yaptığı 500'ü aşkın eseri müzede veya geniş bir mekanda sergilemeyi hayal ettiğini ifade eden sanatçı, ''Ölüp gitmeden önce bunları görmek istiyorum. Bu eserler geleceğe miras'' dedi.