İLAN
DSİ 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Aşağıda niteliği yazılı taşınmaz malların DSİ Genel Müdürlüğü’ne ait hisseleri 2886 sayılı kanunun 45. Maddesi uyarınca  “ DSİ Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmaz Mal Satışı ve Kiraya Verilmesine Ait Yönetmelik ” gereğince Açık Teklif Usulü ile satılacaktır.
Satış işlemi ile ilgili şartname DSİ 10.Bölge Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğü’nden temin edilebilir.

1.İsteklilerin DSİ 10. Bölge Müdürlüğü Muhasebe Müdürlüğü veznesine yatıracakları geçici teminat makbuzlarıyla birlikte aşağıda belirtilen ihale gün ve saatinde DSİ 10. Bölge Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğü’ nün Makam odasında (Yenişehir / Diyarbakır)  hazır bulunmaları ilan olunur.

2)  İhaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen niteliklere haiz olmak, yine anılan kanun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve geçici teminatı ihale günü ve saatinden önce yatırmak şarttır. Tüzel kişilerde ise yukarıdaki şartlardan ayrı olarak idare merkezlerinin bulunduğu ticaret siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdikli vekâletnameyi vermek şarttır.                                                                       

İHALE KONUSU TAŞINMAZIN:

İ L A N A A

  1. Diyarbakır İli, Bismil İlçesi, Mirkulyan Mahallesi 265 Ada,  2  nolu parsel ve Diyarbakır İli, Eğil İlçesi Kalkan Mahallesi 183 ada 8 nolu parselin; yukarıda gerekli bilgileri verilen DSİ ye ait taşınmazların  yazılı gün ve saatte 2886 sayılı kanunun 45. Maddesi uyarınca açık teklif taşınmaz satış ihalesi  DSİ 10. Bölge Müdürlüğü İdare Binası Toplantı Salonunda yapılacaktır.
  2. İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
  1. Geçici teminatın yatırıldığına dair makbuzun
  2. Yasal yerleşim yerine gösterir belgeyi (Kanuni ikametgah sahibi olmak)
  3. Tebligat için Türkiye’ de adres göstermeleri
  4. Gerçek kişilerin T.C Kimlik Numarasını bildirmeleri ile Nüfus Cüzdanı suretini vermeleri, Tüzel Kişilerin vergi kimlik numarasını bildirmeleri
  5. Özel Hukuk Tüzel Kişilerinin, İdare Merkezlerinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu, Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik, adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduğunu gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerine veya vekâletnameyi ihale saatine kadar vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri, gerekmektedir.
  1. İhale dosyaları ve şartnameleri mesai saatleri içerisinde DSİ 10. Bölge Müdürlüğü’nde bedelsiz olarak görülebilir.
  2. Satışa sunulan taşınmazların muhammen bedeli KDV hariç yukarıdaki tabloda belirtilmiş olup Geçici teminat bedeli, 2886 sayılı kanunun 45. Maddesi uyarınca, tahmin edilen bedelin %3’ ü oranında alınacaktır. Geçici Teminat Bedeli yatırılırken açıklama kısmına ihaleye girecek kişinin T.C No’su ve ihaleye girilecek taşınmazın ada parsel bilgisi girilmesi gerekmektedir.
  3. Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 Devlet İhale Kanunun 45. Maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır.
  4. Posta ile yapılacak müracaatlarda meydana gelecek gecikmeler kabul edilmez.
  5. Geçici Teminat Bedeli, ihale saatine kadar Bölge Müdürlüğü Muhasebe Müdürlüğü veznesine (Diyarbakır) veya DSİ 10.Bölge Müdürlüğünün T.C Ziraat Bankası Diyarbakır Şubesindeki TR53 0001 0000 9135 8289 1460 95 Tek İdare Alt Tahsilat Hesabı Nolu hesaba yatırılabilir veya banka teminat mektubu olarak verilecektir.
  6. İhaleden meydana gelen bütün vergi, resmi harçları, alım satım giderleri ödenmesi gerekecek tüm giderler ve KDV İhale edilene aittir. İhale Bedeli alıcı tarafından şartnamede belirtildiği şekilde peşin olarak ödenecektir.
  7. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakla serbesttir.
  8. Satış şartnamesinde belirtilen ve satışa çıkarılan parselin, dosyasındaki bilgileri ve tapudaki takyidatı ihale edilirken kişi tarafından aynen kabul edilmiş sayılır.
  9.  Satışa konu taşınmaz teslim edildikten sonraki tüm hukuki sorumluluk ihaleyi kazanan istekliye ait olacaktır.
  10. İhale Komisyonları tarafından alınan ihale kararları İta Amirlerince, karar tarihinden itibaren en geç 15 işgünü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta Amirlerince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır. İta Amirlerince onaylanan ihale kararları onaylandığı günden itibaren en geç 5 iş günü içinde müşteriye veya vekiline imzası alınmak suretiyle bildirilir veya iadeli taahhütlü mektupla tebligat adresine postalanır. Mektubun postaya verilmesini takip eden 7.gün kararın müşteriye veya vekiline tebliğ tarihi sayılır.
  11. 08.09.1983 tarih ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 31. veya 76. maddelerine göre onaylanan ihale kararının yukarıda açıklanan şekilde tebliğinden itibaren 15 gün içinde müşteri ihale bedelini peşin yatırmak, ihaleyle ilgili vergi resim ve harçları ve diğer giderleri ödemek, adına tescilini sağlamak zorundadır. Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur ve geçici teminat Hazineye irat kaydedilir.
  12. İhaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen niteliklere haiz olmak, yine anılan kanun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve geçici teminatı ihale günü ve saatinden önce yatırmak şarttır. Tüzel kişilerde ise yukarıdaki şartlardan ayrı olarak İdare merkezlerinin bulunduğu ticaret siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdikli vekâletnameyi vermek şarttır

17)Satışla ilgili her türlü vergi ( KDV, Karar Pulu  ve  Damga Vergisi ) ile tapu masrafları alıcıya aittir.

NOT: Saatinde sonuçlanmayan ihalelere müteakip saatlerde devam olunacaktır.
BİLGİ İÇİN:0412 237 49 61-1204 ve 1217
                                                                                                                                                                                             İLAN OLUNUR
 

#ilangovtr Basın No ILN02066689