Politika

Erdoğan, 25 Kasım’da İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi savundu

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde düzenlenen programda konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıktığı İstanbul Sözleşmesi için, "Marjinal grupların ve sapkın akımların istismar malzemesi haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin, kadınların hakları ve şiddetle mücadeleye en küçük olumsuz etkisi olmamıştır. Kadın haklarıyla ilgili kazanımları örseletmeyiz. Mevzuatımızı sürekli genişletiyoruz, yeniliyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u "büyük devrim" olarak nitelendirdi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, konserini dinledikten sonra dünyaca ünlü Mardinli soprano Pervin Chakar'ın elini öpmesine de göndermede bulunarak, "Bu ülkede eli öpülecek kadın aranıyorsa, böyle bir saygıya layık olanlar herkesten önce şehitlerimizin yiğit analarıdır, eşleridir, başımızın tacı öğretmenlerimizdir, 15 Temmuz gecesi darbecilere direnen demokrasi neferleridir" diye belirtti.

‘MARJİNAL GRUPLARIN İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GELEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİLMEMİZİ…’

Erdoğan'ın açıklamasından bazı satır başları şöyle:

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde gerçekleştirdiğimiz programın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Devlet olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politikamıza haline getirdik. Aile olmadan sadece birey olarak insanın varlığı eksik kalır.

Kadına yönelik şiddet kabul edilemez. Aile, kadına yönelik şiddete karşı en muhkem kalemizdir. Aileye sahip çıkarak şiddet meselesi başta olmak üzere, kadınların tüm haklarının da korunmasını amaçlıyoruz.

Son 21 yıl içerisinde sayması saatler olacak nice reformu hayata geçirdik. Ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadelede en büyük devrimi, 2012 yılında çıkardığımız 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu ile yaptık.

Marjinal grupların ve sapkın akımların istismar malzemesi haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin, kadınların hakları ve şiddetle mücadeleye en küçük olumsuz etkisi olmamıştır. Mücadelenin somut araçları, 6284 başta olmak üzere, hukukumuzdaki mevzuatlar ve zihinlerde geliştirdiğimiz dönüşümdür.

Kadın haklarıyla ilgili kazanımları örselenmesine izin vermeyeceğiz. Kanunun mahiyetinde ve uygulanmasında eksikler varsa giderecek, güçlendirmesi gereken unsurlar varsa gereğini yapacağız.

Mevzuatımızı sürekli genişletiyoruz, yeniliyoruz. 2024 yılı faaliyet planımız ilgili bakanlığımız ve ilgili kurumlarla planlanmıştır.

Kadınların bireysel özgürlüklerinden, siyasal ve sosyal alandaki varlıklarına kadar her konuda gösterdikleri gayreti hak mücadelesi olarak gördük. Bizim gönül ve fikir dünyamızda kadın ve erkek eşittir, biri diğerinden üstün değildir. Üstünlük, gayrettedir, üretkenliktedir, ahlaktadır, erdemli olmaktadır.”