İş geliştirme hibesi kapsamında 20 girişimci kadına, 1 milyon TL tutarında hibe desteği sağlanacak. 

Habibat Derneği'nce yapılan duyuruda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında yürütülen   “Dijitalde Hayat Kolay” projesi kapsamında, işlerini büyütmek isteyen girişimci kadınlar için mentörlük ve hibe programı başvuruları başladı.

Hedef 15 bin kadın

Dijital mecralardan satış yapan 20 girişimci kadının işletme ve markalarının desteklenmesi, kadınların ekonomik hayata daha aktif katılmaları ve kadının toplumsal rolünün güçlenmesine katkıda bulunulması amaçlanan projede, bu yılın sonuna kadar 81 ilde 15 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.

Projede, daha önce Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama Eğitimleri ile Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’ne katılan kadınlar, mentörlük ve hibe desteğine başvuru yapabilecek.
Başvurudan sonra ön elemeden geçen 40 girişimci kadın, mentörlük programına dahil edilecek.
Mentörlük desteği alan kadınlardan final değerlendirmesini başarıyla tamamlayan 20'sine ise işlerini geliştirebilmeleri için toplam 1 milyon TL tutarında hibe desteği verilecek.
Hibe tutarı girişimin kapasitesi göz önünde bulundurularak ve final değerlendirmesinde belirlenecek puan sıralamasına göre, 30 bin TL-125 bin TL olacak şekilde kademeli olarak belirlenecek. 

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu'ndan 19 Eylül mesajı Diyarbakır Valisi Zorluoğlu'ndan 19 Eylül mesajı

G Wj Urw D Xc A Uy3B E

Başvurular 12 Ekim 2024'e kadar https://habitatdernegi.org/ adresinden yapılabilir.  
 

Editör: Meral Özdemir