Zeytinyağı sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi ama sahtesi de çok. Gerçek zeytinyağı almanın yollarını bilmek hem sağlığımız hem de cebimiz için önemli. İşte uzmanların tavsiye ettikleri sahte zeytinyağı testi…

Zeytinyağının gerçekliğini test etmenin birçok farklı yolu vardır. Zeytinyağının gerçek olup olmadığını belirlemek için ilk bakmanız gereken şey lezzeti ve kokusudur. Gerçek zeytinyağı boğazınızı biraz yakar. Zeytinyağında normal olmayan şekilde ekşi veya acı bir lezzet ya da koku varsa bu ürünün sahte olduğunu anlatır.

Su testi ile sahte zeytinyağını anlayabilirsiniz. 1 bardak ılık suya zeytinyağı dökün ve bakın. Baloncuklanıp yüzüyorsa hakikidir. Daire şekli yaparsa sahtedir.

Zyagı 1

Zeytinyağının gerçek olup olmadığını anlamak için derin dondurucudan yararlanabilirsiniz. Bir miktar zeytinyağını bir kap içerisine koyarak dondurucuya atınız. Dondurucu içindeki zeytinyağı donup kristalleşmeye başladıysa bu ürünün gerçek olduğunun göstergesidir. Bunun yanı sıra saf zeytinyağı yeşilimsi ve sarımtırak bir renge sahip olmalıdır. Şeffaf veya belirgin bir renk içermiyorsa bu ürünün sahte olabileceğini gösterir. Zeytinyağı alırken en güvenilir yerlerden almak ise oldukça önemlidir.

2 Temmuz günlük burç yorumları 2 Temmuz günlük burç yorumları

Editör: Ayşegül Yaşar