Narin'in mezarına ziyaretler sürüyor Narin'in mezarına ziyaretler sürüyor

Kürtçe yayın yapan bir televizyon kanalına konuştuğu için KAMİAD Başkanvekilliğinden alınan ve disipline sevk edilen Diyarbakırlı iş insanı Nedim Şimşek, ilk kez konuştu ve sırf Kürtçe konuştuğu için disipline sevk edildiğini söyledi.  

Nedim Şimşek sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Haziran 2022’de kuruluşunda yer aldığı ve bu tarihten beri başkanvekili olarak görev yaptığı KAMİAD adına hem ulusal düzeyde hem de bölgede defalarca görüşmelere katıldığığını söyledi. Adına ziyaretler yaptığı ve basına demeçler verdiğim KAMİAD yönetim kurulu tarafından bugün itibariyle disipline sevk edildiğini belirten Şumşek, açıklamasının devamında şöyle dedi:

Nedimmm1"Başkanvekililiğim ve dernek bünyesindeki tüm görevlerimin tedbiren durdurulduğu sosyal medya üzerinden KAMİAD yönetim kurulu adına yapılan açıklama ile kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan açıklamada kamu müteahhitlerinin sorunlarını dile getirmek için röportaj verdiğim Rudaw TV sözde yayın organı olarak değerlendirilerek derneğin bilgisi olmadan röportaj verdiğim ifade edilmiş. Ama işin aslı şu ki; 2 yıldır her platformda temsil ettiğim,  kurucusu olduğum dernekten Kürtçe yayın yapan bir kanala verdiğim röportaj yüzünden disipline sevk edildim. Birlikte kuruluşunda yer aldığım KAMİAD yönetim kurulu üyeleri tarafından linç kampanyasına uğradım. KAMİAD bünyesinde de Kürt düşmanlığı ve bu düşmanlık üzerinden kendine alan açmaya çalışanlar olduğuna bu durum ile bizzat şahit oldum. Verdiğim röportaj incelendiğinde de müteahhitlerimizin yaşadığı sorunları kendi anadilimde yayın yapan bir kanalda aktarmaya çalıştığım görülecektir."

Editör: Ferit Aslan