Üniversite öğrencilerinin yurt ve burs başvurusunda öncelikli tercihi olan KYK (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü), her yıl burs ve kredi başvurularını farklı tarihlerde alıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılacak duyuru ile milyonlarca öğrencinin beklediği KYK yurt ve burs başvuru tarihleri netleşecek.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023-2024 eğitim dönemi için KYK yurt başvuruları 29 Ağustos'ta başlamıştı. Bu yıl da yurt başvuru sürecinin ağustos ayının son haftasında başlaması bekleniyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlara başvurular, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz yıl, kredi ve burs başvuruları 12-19 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da 2024-2025 dönemi burs başvurularının ekim ayının ortasında başlaması öngörülüyor.

2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı 2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

BURS VE YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

"e-Devlet" şifresi olmayan öğrencilerin, PTT şubelerinden şifre alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olması gerekiyor. Başvuru tarihleri ve diğer bilgilere "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilir.

Editör: Ayşegül Yaşar