2023 yılında yükseköğrenim gören veya görmeye hak kazanan öğrenciler için KYK burs ve kredi başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, burs ve kredi başvurularının 9 Ekim’de e-Devlet üzerinden alınmaya başladığını duyurdu.
Burs ve kredi başvuruları için geri sayım devam ediyor. Henüz başvuru yapmayan öğrenciler, belirlenen son tarihi kaçırmamak için acele etmeli.
KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTİYOR?
KYK burs ve kredi başvuruları için son gün 19 Ekim Perşembe. Saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor.
Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza veya T.C. kimlik kartı ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor.
Başvuru sırasında öğrencilerin ekonomik, sosyal ve başarı durumlarına ilişkin bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor. Bu bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek.
KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR?
KYK burs ve kredi başvurusu yapabilecek öğrenciler şunlardır:
- İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler
- Halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri
- Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları
KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
KYK burs ve kredi başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:
- Başvuru sırasında yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.
- Başvuru sırasında özel durum beyan eden öğrencilerin belge göndermesi gerekmez.
- Başvuru ekranında özel durum, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporuyla yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesi’nden mezun olanlar ve milli sporcular gibi bilgileri beyan eden öğrencilerin bilgileri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecek.
- Başvuru sırasında e-Devlet’te yer alan okul/bölüm bilgilerinin doğru olması gerekiyor. Bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor.