Dünyada en çok arzu edilen mücevherlerden birinin lanetli olduğuna inanılıyor. 

Dünyanın en çok arzu edilen mücevherlerinden biri olan ve lanetli olduğuna inanılan 45,52 karatlık parlak mavi Umut Elması, tarihin tozlu sayfalarından günümüze uzanan esrarengiz hikayesiyle merak uyandırmaya devam ediyor.

ELMASIN KÖKENİ

Uzun yıllar boyunca Hindistan'ın Guntur kentindeki Kollur Madeninden çıkarıldığı düşünülen Umut Elması, son araştırmalarla kökeni konusunda yeni ipuçları verdi. 

Yapılan incelemelerde, bu değerli taşın Andhra Pradesh'teki Wajrakarur kimberlit alanından çıkarılmış olabileceğini ortaya koydu. 

Elmasın bulunduğu yerden yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki bu bölge, Golconda elmaslarıyla tanınıyor.

DEĞERİ 250 MİLYON DOLAR

Yetkililer, Umut Elması'nın değerinin 250 milyon dolardan fazla olduğunu belirterek, ''Bu astronomik rakam, elmasın sadece maddi değerini değil, aynı zamanda taşıdığı tarihi ve kültürel önemi de yansıtıyor'' dedi.

ELMASIN ASIRLIK SERÜVENİ

Umut Elması'nın, ilk olarak Fransız mücevher tüccarı Jean-Baptiste Tavernier tarafından kesilmemiş haliyle satın alındığını kaydeden yetkililer, elmasın, yıllar içinde, Louis XIV (Büyük Louis) gibi kraliyet üyeleri ve New Yorklu ünlü kuyumcu Harry Winston gibi birçok önemli figürün ellerinde dolaştığını söyledi.

Yetkililer, Harry Winston'ın 1958'de elması Washington DC'deki Smithsonian Enstitüsü'ne bağışladığını kaydetti.

LANET EFSANESİ VE KRALIN TRAJİK SONU

Elmasın lanetli olduğu iddiaları, taşın gizemini daha da artırıyor. 

Rivayetlere göre, Tavernier, elması bir Hindu tapınağındaki heykelden çaldı ve tapınak büyükleri bu hırsızlığı fark ettiklerinde taşı çalanı lanetledi.

Zamanla, Umut Elması'na sahip olanların beklenmedik ölümler ve talihsizlikler yaşadığı söylendi. 

Louis XIV ve Marie Antoinette'in trajik sonları da bu lanetin örneklerinden sadece ikisi.

TİTANİK VE UMUT ELMASI

Yetkililer, günümüzde, Umut Elması'nın 16 beyaz elmasla çevrili bir kolye ucu olarak 45 beyaz elmasla süslenmiş bir zincire tutturulmuş halde sergilendiğini kaydederek, ''1997 yapımı 'Titanik' filminde Kate Winslet'in canlandırdığı Rose karakterinin taktığı 'Okyanusun Kalbi' adlı hayali elmasla benzerliğine rağmen, Umut Elması bu gemide hiç yelken açmadı'' dedi.

MÜZEDE SERGİLENİYOR

İran'da 2 aday Cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi İran'da 2 aday Cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi

Umut Elması'nın halen Washington DC'deki Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'nde sergilendiğini ifade eden yetkililer, hem tarihi hem de efsanevi değeriyle ziyaretçilerini büyülemeye devam eden eşsiz taşın, geçmişin sırlarını ve lanetin gölgesini taşımaya devam ettiğini söyledi.
Live Sience

Editör: EYYUP KAÇAR