Bir ülkede enflasyon almış başını gidiyorsa, işsizlik, geçim sıkıntısı açlık sınırında ücret alan kişi sayısı artıyorsa, gelir dağılımı bozuluyorsa, ekonomik göstergelerde bozulmalar yaşanıyorsa, sosyal yardım alanların sayısı artıyorsa, demokrasi, hukuk, adalet gibi sorunlar yaşanıyorsa, yani sosyal ve siyasal göstergeler sürekli geriye gidiyorsa, o ülkede siyasal iktidarın oyunun hızla düşmesi, muhalefetin oyunun hızla artması gerekmez mi?
Muhalefet partilerinin açıklamalarının, konuşmalarının bir büyük çoğunluğu iktidarın yanlış yaptığını düşündükleri konuları eleştirmek, şikayet etmek.
Muhalefet yapmak demek dert yanar gibi şikayet etmek değil. Şikayetse vatandaş şikayeti muhalefetten daha iyi yapıyor.
Bazı konuları anlatırsınız, kamuoyunu bilgilendirirsiniz, eleştirilerinizi yaparsınız. Tamam. Ama bazı konularda da farklı yöntem uygulamak gerekmez mi?
Muhalefet partileri hemen hemen her konuda şikayette bulunur. Ama şikayette bulunduğu konuların çözümüne yönelik farklı yöntemler uygulamaz.
Yaptığınız uyarılara, karşı bir çözüm olmuyorsa, o zaman da yasal haklar çerçevesinde kamuoyu oluşturmaya dönük girişimlerde bulunursunuz.
Sorunlar şikayet edilerek çözülmez.
Geçtiğimiz günlerde de TRT ile ilgili şikayetler gündeme geldi. Tüm muhalefet partilerinin zaman zaman gündeme getirdiği bu konu CHP Genel Başkanı Özel'in gündemindeydi.
Uzun yıllardır TRT'nin ''adil davranmadığı muhalefeti yayınlara almadığı ya da muhalefetle ilgili haberleri yayınlamadığı'' muhalefet tarafından tartışılır durur. Bu tartışmalar da daha çok seçim dönemlerinde artar.
Geçtiğimiz günlerde de CHP Lideri Özgür Özel, sert bir biçimde TRT'yi eleştirdi.
Grup konuşmasında, eleştiriye başlamasıyla TRT'nin canlı yayını hemen kestiğini öğrenince de eleştiri dozunu biraz daha artırdı. TRT için ''Dirime gelmeyen ölümüme de gelmesin'' dedi.
TRT yıllardır eleştirilen bir kurum.
''Çiftlik gibi yönetildiği, iktidarın borazanı haline geldiği, kayırmacılığın had safhaya ulaştığı'' yönünde hep eleştiriler alır ve bu yıllardır muhalefet partilerince söyleniyor. TRT'nin bu tutumundan, yaklaşımından memnun olan yok.
O zaman sormak lazım; bugüne kadar hangi muhalefet partisi yasal yola başvurdu.