Diyarbakır’da, 8 gündür kayıp olan Narin Güran’ı arama ve kurtarma çalışmaları, dağ, taş, dere, tepelerde aralıksız sürüyor. Baba ve komutan umutlu konuştu. 

Diyarbakır merkeze bağlı Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesinde, 21 Ağustos tarihinde Kuran kursundan döndükten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Diyarbakır’ın ilçelerinde görevli yaklaşık 500 komando, bugün sabah saatlerinde köydeki dağ, taş, tepe, pamuk tarlası, dere kenarı başta olmak üzere her yerde Narin’e dair bir ip ucu aradı. 

2-78Medyascope’de yer alan habere göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerde köyün yakınlarından geçen Eğertutmaz deresinde suyun debisini düşürmek için çalışmalar yaptı. Köydeki arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, 8 gündür gerçekleştirilen çalışmalar hakkında ilk kez Diyarbakır il Jandarma komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, kameraların kapısına geçerek, açıklamalarda bulundu. 

1-135KOMUTAN İLK KEZ KAMERALARIN KARŞISINA ÇIKTI

Tümgeneral Yıldırım, harekat merkezine dönüştürülen okulda ilk kez kameraların karşısına geçti. Şu ana kadar il jandarma komutanlığına bağlı bin 30, AFAD’dan 24, il emniyetinden 54, İtfaiye’den 25, il sağlık müdürlüğü, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, Dicle Üniversitesi ve gönüllüler olmak üzere toplam bin 710 kişi Narini’i arama çalışmalarına katıldığını söyleyen Tümgeneral Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yildirm Jandarma

“KARADAN 55 KİLOMETRE KARELİK ALAN TARANDI”

“Arama ve kurtarma çalışmalarına, 9 köpek, 115 araç, 2 helikopter, 38 Drone faaliyeti takviyesi yapıldı. Karadan 55 kilometre karelik alan ile jandarma sualtı arama kurtarma timleri, Dicle Üniversitesi dalgıçlarından toplam 24 personel; 5 dere, 3 gölet, 18 su kuyusu, 24 kilometre su kanalı aranmıştır. Şu ana kadar jandarmamız tarafından 12 bin 565 araç, 32 bin 952 şahsın sorgulaması yapılmıştır. 44 jandarma, 3’ü polis bölgesi olmak üzere 47 ev, 22 metruk binada uzman ekipler tarafından arama icra edilmiştir. 16 plaka tanıma sistemi noktası, 78 kamera incelenmiştir. 8’i şüpheli 58 tanık olmak üzere 66 şahsın ifadesine başvurulmuştur. 1 şahıs ise gözaltına alınmıştır” dedi. 

3-63“ALLAH NASİP EDERSE KISA ZAMANDA NARİN’İMİZE ULAŞACAĞIZ”

Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Narin için tüm imkanların seferber edildiğini de ifade ederek, “Allah nasip ederse kısa zamanda Narinimize ulaşacağız. Tabii ki, olay yeri incelemesinden tutun kriminal ekiplerimiz en ince, hassas konulara değinmiştir. En ufak delillere kadar gerekli incelemeyi yapmıştır. Diyarbakır’ın 17 ilçesinden toplam binden fazla komanda hali hazırda 2-3 defa arazide, bölgede arama tarama faaliyetlerine devam etmektedir. Diyarbakır Adli Tıp, İstanbul Adli Tıp, Van Kriminal Daire olmak üzere birçok delillerin incelendiği yerlere mevcut deliller gönderilmiştir. Milletimiz şundan emin olsun ki, devletimiz inşallah Narin’i çok kısa bir zamanda bulacaktır” dedi.

7-18Diyarbakır il Jandarma Komutanı Tümgeneral Yıldırım, olayın her açıdan soruşturulduğunu ve çemberin giderek daraldığını belirterek, Narin’i bulma konusunda umutlu olduklarını da sözlerine ekledi. 

Tavşantepe Mahallesindeki arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, Mahalleye gelen ve gidenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bir çok sivil toplum kuruluşu aileye ve mahalle sakinlerine destek vermek için gelirken, baba Arif Göran da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

4-55“BİR BABA HİSSİ OLARAK KIZIMIN YAŞADIĞINI BİLİYORUM”

Baba Arif Göran, şu an ayakta ve bilinçli olmalarının ve basın mensupları ile konuşmanın tek sebebinin komutanın yaptığı açıklama olduğunu belirterek, “Askerler, gece gündüz gerçekten durmuyorlar. Yani hiç hiç istirahat etmiyorlar. Ben inanıyorum. Kızım bir baba olarak, baba hissi olarak kızım yaşıyor. Zaten paşam da dediği Allah'ın izniyle o da umutludur. Allah ondan razı olsun. Kızım gelecek yani ben de inanıyorum” dedi. 


8-16“TOPLUM VİCDANI YAŞANANLARI KABUL ETMİYOR”


Toplum vicdanının yaşanan zulmü ve haksızlığı kabul etmediğini de söyleyen baba Göran, “Tabii şu an toplumun etkisi de çoktur bu durumda. Sabahlara karşı, yani saat belli değil. Her sabahın dördünde, beşinde, üçünde, ikisinde Narini soruyorlar. Dua ediyorlar. İnsanlar öyle bir dua ediyor ki o da bizi ayakta tutuyor. Allah onlardan da razı olsun. Tabii öncelikle basın mensupları onlar da bizim gibi burada büyük emeği var. Basının da çok çok ve çok emeği oldu Onlara da çok çok teşekkür ederim” dedi. 


Amedspor Teknik Direktörü Yanal, maçın Diyarbakır'da oynanmasını istedi Amedspor Teknik Direktörü Yanal, maçın Diyarbakır'da oynanmasını istedi

10-8“KIZIMI GÖRMEYENE KADAR BANA UYKU DA YOK, YEMEK DE YOK”


Kızı Narin kaybolduğundan beri uyuyamadığını ve bir şey yiyip içemediğini de söyleyen Arif Göran, “Ben kızımı görmene kadar bana uyku da yok, yemek de yok. Gözümü kapatamıyorum. Gözümü kapattığım zaman Narinim koşuyor kucağıma beni çağırıyor. Beni çağırdığı zaman gözlerimi kapatamıyorum. Allah hakkımızı bırakmasın” diye konuştu. 

İçişleri Bakanının kendisini aradığını söyleyen baba Göran, “Sayın Valimiz buraya gelirken yani söz verdi bize elinden geleni yapacak, Narin’i bulmayana kadar bu operasyonları durdurmayacağını söyledi. Narin’i bulma sözü verdiler bende inanıyorum. Kızımı bulucaklar” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan