Barodan yapılan açıklamada, dolandırıcılırın, son dönemde artış gösteren bir suç tipi olduğu ve  suç çeşitli kılıflarla vatandaşların karşısına çıkmakta ve mağduriyete yol açtığı belirtildi.

''Dolandırıcıların yeni yöntemi ise, farklı kullanıcı ya da hukuk bürosu isimleri ile ["E.ÖRNEK", "MERICGEZMEN', '... HUKUK BÜROSU'] sahte mahkeme celbi ve sms göndermektir.'' denilen açıklamada, şöyle denildi:

'' Dolandırıcılar, sms metni ile yarattıkları korku ve baskı ile vatandaşları sms içerisinde bulunan linki kullanmaya zorlamayı amaçlamaktadır. Bu linkin kullanılması durumunda vatandaşların karşısına e-devlet giriş sayfasına benzer bir sayfa çıkmaktadır. Bilgilerin girilmesi durumunda 'bir tane dosyanız bulunmakta' yazısı ile ödeme yapılacak banka hesap bilgileri ile karşılaşılmakta.Bu tür mesajlara itibar etmeyiniz ve gönderilen linklerde verilen banka hesaplarına para göndermeyiniz.''

WhatsApp vb. sosyal medya hesabı ya da sms aracılığı ile tebligat yapılmaz

Hakkınızda açılmış dava ve icra dosyalarını 'E-Devlet' ya da 'UYAP Vatandaş Portalı'ndan kontrol edilmesi istenen açıklamada, '' Sahte olduğunu tespit ettiğiniz mesajları gönderenler ve ödeme yapılması istenen banka hesapları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına şikayette bulunun.Belirtmek isteriz ki, yargılamanın hiçbir aşamasında hakim, savcı veya mahkemelerden WhatsApp vb. sosyal medya hesabı ya da sms aracılığı ile tebligat yapılmaz.'' denildi.

Editör: ÖZGÜR AYAYDIN