Bir intoleransınız (bazı besinlere karşı vücudun olumsuz tepki vermesidir.) olabilir veya vücudunuzun bu karbonhidratlarla daha fazla mücadele etmesine neden olan genel zorluklar yaşıyor olabilirsiniz. Bir beslenme uzmanı ile eliminasyon diyetine yönelmek destek sağlayacaktır.
FONKSİYONEL SİNDİRİM BOZUKLUKLARI
Vücudunuzun açıklanamayan nedenlerle sindirimle daha fazla mücadele etmesi durumudur. Semptomlar genellikle yemekten sonra gaz ve şişkinliktir. İshal veya kabızlık, mide bulantısı, kusma, ateş, kanama, anemi ve istemsiz kilo kaybı gibi klasik alarm semptomlarına dikkat etmek gerekir.
MOTİLİTE / HAREKET BOZUKLUKLARI
Bu durum, kabızlığa veya sindirim sisteminizde her şeyin daha yavaş hareket etmesine neden olabilmektedir. Bunlar genellikle sindirim sistemindeki sindirim içeriklerini algılayan kas ve sinir bozukluğundan kaynaklanmaktadır.
BESLENME ALIŞKANLIKLARI
• Yağlı ve kızartılmış yiyeceklerin sindirimi için daha fazla safra asidi ve lipaz gibi enzimlere ihtiyaç vardır. Bu enzimlerin yetersizliği, sindirimde sorunlara ve şişkinliğe yol açar.
• Lif, sindirim sistemimiz için adeta bir süpürge görevi görür. Bağırsak hareketlerini düzenler, tokluk hissi verir ve kan şekerini dengeler. Ancak, her şeyde olduğu gibi lif tüketiminde de denge önemlidir.
Lif, bağırsaklarımızda yaşayan yararlı bakteriler tarafından fermente edilir. Aşırı lif alımı, bu bakterilerin aşırı çalışmasına ve daha fazla gaz üretimine yol açar.
DİĞER SEBEPLER
Stres, ilaç kullanımında yan etkiler, hormonal değişimler, pelvik bölge rahatsızlıkları dönemsel şişkinlik problemi yaratabilmektedir.
Sizin şişkinliğe dair yaşadığınız bir problem var mı? Ne sıklıkla hissediyorsunuz?
Web site: https://dytoykukacar.com/
Instagram: https://www.instagram.com/diyetisyenoykukacar/
Twitter: https://x.com/dytoykukacar
Facebook: https://www.facebook.com/diyetisyenoykukacar/