Suriye ile sınır olan İdil ilçesinde Kaymakamlık yaparken liseye kazandırdığı kızın, Yunanistan sınırında üniversiteli olduğunu gören Tanrıseven çok mutlu oldu. 

20220130 Dsc 00592Şırnak’ın İdil, Diyarbakır’ın Çınar ve Antalya’nın Alanya ilçelerinde Kaymakamlık, Diyarbakır’da Vali Yardımcılığı yapan ve şu anda Kırklareli’de Vali Yardımcısı olan Hasan Tanrıseven, bugün makamında ağırladığı bir grup Üniversite öğrencisinden birinin kendisinin liseye kazandırdığı bir kız olduğunu öğrenince durumu sosyal medya hesabından paylaştı. 

Hasan Tandriseven

Tanrıseven, Şırnak’ın İdil ilçesinde Kaymakam iken ilçe nüfusunun üçte ikisinin köy ve mezralarda yaşadığını ve tek lise ilçe merkezinde olduğu için kırsaldan liseye gelen kız öğrenci sayısı yok denecek kadar az olduğunu belirtti. İlk iş olarak mevzuatta yeri olmamasına rağmen, Yatılı Bölge Okulunun bir bloğunu lise okumak isteyen kızlara tahsis ettiğini ve yakın köylerden gelen bütün öğrencilerin taşıma masraflarını karşıladığını belirten Vali Yardımcısı Tanrıseven daha sonra şöyle dedi:

Gavokc8 X0 A A Mhd Q

“Ardından dönemin valisine giderek, ‘Sayın Valim, vatandaş kızını liseye göndermekte pek istekli değil ama kız meslek bölümlerinin olduğu çok programlı lise açarsak, lisede okuyan kız sayısı artar’ dedim. Talebimiz olumlu karşılandı ve İlçeye bir Çok Programlı Lise açıldı; açılışına da Milli eğitim Bakanı geldi.

Bunları niye yazdım? Dün Kırklareli Valiliğinde çeşitli sorunlarını iletmek için bir grup kız öğrenci ziyaretime geldi. Diyarbakır, Şanlıurfa, Erzurum ve Şırnak’tan gelen öğrenciler vardı. Sohbet ederken İdil’de eğitim ile ilgili yaptığımız çalışmaları anlattım. Öğrencilerden biri, ‘Ben, O sizin açtığınız İdil Çok Programlı Lisesi mezunuyum’ demez mi? Dünyalar benim oldu adeta. Hepimizin için bir sevinç kapladı.”

“SURİYE SINIRINDA ATTIĞIMIZ TOHUMLAR ÇİÇEK AÇTI”

Vali Yardımcısı Tanrıseven, Suriye sınırında attıkları tohumların çiçek açtığını belirterek, “O gün İdil’de okula başlayan kızlar, bugün Bulgaristan sınırında Kırklareli’nde üniversite öğrencisi olmuş. Kampanyamızın sloganı “Baba beni okula gönder” şeklindeydi. Meydana getirdiğimiz iklim ve olanaklarla kızlar okula gitmiş. Ne mutlu” diyerek paylaşımını bitirdi.

Editör: Ferit Aslan