Diyarbakır’da vergide adalet eylemi Diyarbakır’da vergide adalet eylemi

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır-Silvan karayolu üzerindeki Teknokent’in karşısındaki ışıksız kavşağa isyan etti. 

P H O T O 2024 10 13 18 39 53Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili olan Sezgin Tanrıkulu, gittiği kavşakta yaşananları kameraya anlattı. Tanrıkulu, Diyarbakır Silvan karayolu üzerinde üniversiteden sonraki hemen ilk U dönüşü yapılan yerde olduklarını belirterek, “Burası yeni yerleşim alanları aslında. Diyarbakır'ın nüfusunun büyük bölümü burada. Birçok yerleşim alanı açıldı buralarda. Ama ışıklı bir kavşak yok. Yanı başımızda Teknokent var. Ama ışıklı bir kavşak yok. Birçok kaza oluyor burada ve karayollarını uyarmamıza rağmen herhangi bir düzenleme şimdiye kadar yapılamadı” dedi. 

Photo 2024 10 13 18 39 53 2Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bir Diyarbakırlı, bir Milletvekili ve karayolunu kullanan bir yurttaş olarak yetkililere seslenerek, “Burada bu kavşakta mutlaka ışıklı bir kavşak yapılması lazım. Birçok yıl yeni yerleşim alanı var. Nüfusun önemli kısmi burada yaşıyor. Ve birçok kazaya, ölüme neden oluyor. Bunun bir an evvel yapılması lazım. Bir kez daha uyarıyorum. Parlamento'da da Ulaştırma Bakanlığının bütçesi görüşülürken de mutlaka Ulaştırma ve Altyapı Bakanına söyleyeceğim. Karayolları Bölge Müdürlüğünün burayı planlaması lazım” dedi.

Editör: Ferit Aslan