Time Dergisi'nin "dünyanın en harika yerleri" özel sayısı çıktı. Dergide, dünya çapında ziyaret edilmesi gereken 100 destinasyon listelendi. Listede gidilmesi gereken yerler kategorisinde Türkiye’den de iki yer var. Biri Diyarbakır Ekspresi, diğeri de İstanbul'daki Zeyrek Çinili Hamamı.

Turistik Diyarbakır Ekspresi

Dergi, Turistik Diyarbakır Ekspresi ile seyhat önerisi yaparken, kent için de çarpıcı ifadelere yer verdi. Dergi haberinde Diyarbakır Ekspresi için “Yolcuları uçsuz bucaksız Anadolu bozkırlarından ve Türkiye'nin doğu dağlarından medeniyetin beşiği olarak bilinen Mezopotamya'nın kuzey ovalarına taşıyor. Hükümetin işlettiği Devlet Demiryolları tarafından Nisan ayında açılışı yapılan haftalık Diyarbakır Ekspresi, Türkiye'nin başkenti Ankara'dan güneydoğudaki Diyarbakır'a kadar 653 mil boyunca rayları sürüyor. 4. yüzyılda inşa edilmiş etkileyici siyah bazalt duvarlarla çevrili olan Diyarbakır'ın tarihi binlerce yıl öncesine dayanıyor.”denildi.

67Eaa047 8577 4D5A 9E7A F6768Dd579Db-1

Dergi, Diyarbakır’ı tarif ederken de, “Bugün Türkiye'nin diğer bölgelerinden farklı, canlı bir kent kültürüne sahip, ağırlıklı olarak ve gururla bir Kürt şehri” cümlesini kullandı.

Paylaşımda, trenin uğradığı istasyonlar Kayseri, Malatya ve Elazığ’ın tarihinden de söz edildi. Tıme Dergisi, 2024 listesini derlemek için uluslararası muhabir ağından, dergiye katkı sağlayanlardan da faydalandı. Ayrıca başvuru sürecinden de geçildi.

Diyarbakır'da AK Partililer ve bürokrasiyi buluşturan gece Diyarbakır'da AK Partililer ve bürokrasiyi buluşturan gece

Editör: HABER MERKEZİ